Til toppen

Klassisk risotto med Parmaskinke og parmesan

Klassisk risotto med Parmaskinke og parmesan

Slik gjør du:

1. Fres løken i rapsolje til den er blank og myk i en kjele. Ha i risottorisen og la freseunder omrøring i 2 minutter.

2. Ha vinen i kjelen og kok under omrøring til vinen er kokt inn i risen. Rør hele tiden.

3. Spe med en øse kraft. Kok under omrøring til kraften også er kokt inn. Fortsett til all kraften er i kjelen. La koke til risen er al dente. Det vil si ferdigkokt, men fortsatt har en fast kjerne. Dette tar totalt 12-15 minutter.

4. Dra kjelen av varmen og ha i aspargesbønnene. Vend inn smør og ParmigianoReggiano. Smak til med salt og pepper. La risottoen hvile i 3-5 minutter.

5. Server risottoen toppet med skiver av parmaskinke.

4 porsjoner

  • 1 løk, finhakket
  • 2 ss rapsolje
  • 4 dl hvitvin
  • 8 dl Puljonki hønsebuljong
  • 2 ss smør
  • 4 ss Parmigiano Reggiano revet
  • 1 pk aspargesbønner
  • 8 skiver Parmaskinke
  • salt og pepper