Til toppen

Klassisk risotto med Parmaskinke og parmesan

Klassisk risotto med Parmaskinke og parmesan

En nydelig oppskrift vi varmt anbefaler til risottoelskeren. Passer både som forrett og som et måltid i seg selv.

4 porsjoner

  • 1 løk, finhakket
  • 2 ss olje
  • 3 dl Arborio risottoris
  • 4 dl hvitvin
  • 8 dl kyllingbuljong
  • 2 ss smør
  • 4 ss Parmigiano Reggiano, revet
  • 1 pk aspargesbønner, kokte
  • 8 skiver Parmaskinke
  • salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Fres løken i litt olje til den er blank og myk i en kjele. Ha i risottorisen og la det frese under omrøring i to minutter.
  2. Ha vinen i kjelen og kok under omrøring til vinen er kokt inn i risen. Rør hele tiden.
  3. Spe med en og en øse kraft. Kok under omrøring til kraften også er kokt inn. Spe med kraft til du har ønsket løs og kremet konsistens. La koke til risen er al dente. Det vil si ferdigkokt, men fortsatt har en fast kjerne. Dette tar totalt ca 10-15 minutter.
  4. Dra kjelen av varmen og ha i aspargesbønnene. Vend inn smør og Parmigiano Reggiano. Smak til med salt og pepper. La risottoen hvile i 3-5 minutter.
  5. Server risottoen toppet med skiver av parmaskinke.
Sorter Navn (a > å)

De Cecco olivenolje ex virgin fruttato 250 ml

Extra virgin olivenolje laget av tidlig høstede oliven.
420836

Montebello 0% hvit matvin 187 ml

Matvin fremstilt av den spanske vin druen Airen. En balansert smak av sødme og syrlighet.
472073

Oscar kyllingbuljong 1 l

Kyllingbuljong med kraftig og rik smak.
451117
Kjølevare

Parmaskinke 70 g

Parmaskinke er en av verdens fineste matvarer, og er Italias stolthet. Er lagret i 14 måneder, og har en mild, søtelig smak og hint av parmesan grunnet foringen av grisen med myse fra parmesan. Passet utmerket som topping på pizza. Legges på etter at pizzen er ferdig stekt.
501012
Kjølevare

Parmigiano Reggiano trekant 24 mnd DOP 200 g

Tradisjonrik italiensk fastost, perfekt til matlaging og gratinering. Laget på upasteurisert melk og animalsk løpe.
907112