Til toppen
Kalkunbryst i Prosciutto de Parma

Kalkunbryst i Prosciutto de Parma

4 porsjoner

  • 800 g kalkunbryst
  • 8 skiver Parmaskinke
  • 2 ss Iliada olivenolje
  • 4 ss smør
  • 400 g fersk rosenkål
  • 600 g mandelpoteter
  • salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Krydre kalkunbrystet med pepper og pakk det i skiver med Prosciutto di Parma. Pensle kalkunbrystet med olivenolje.
  2. Stek kalkunfileten i ovnen på 180 grader til kalkunen har en kjernetemperatur på 65 grader. La kalkunen hvile i 10 minutter før den skjæres i skiver.
  3. Del rosenkålene i to og kok dem i lettsaltet vann til de begynner å bli møre. Hell av vannet og brun dem i 1 ss smør i en stekepanne. Vend inn 3 ss smør før servering. 
  4. Kok mandelpotetene i lettsaltet vann til de er møre.
Sorter Navn (a > å)

Iliada olivenolje 500 ml

En mild olivenolje som egner seg spesielt godt til steking
420201
Kjølevare

Parmaskinke 70 g

Parmaskinke er en av verdens fineste matvarer, og er Italias stolthet. Er lagret i 14 måneder, og har en mild, søtelig smak og hint av parmesan grunnet foringen av grisen med myse fra parmesan. Passet utmerket som topping på pizza. Legges på etter at pizzen er ferdig stekt.
501012