Kalkunbryst i Prosciutto de Parma
4 porsjoner
- 800 g kalkunbryst
- 8 skiver Parmaskinke
- 2 ss Iliada olivenolje
- 4 ss smør
- 400 g fersk rosenkål
- 600 g mandelpoteter
- salt og pepper
Slik gjør du:
- Krydre kalkunbrystet med pepper og pakk det i skiver med Prosciutto di Parma. Pensle kalkunbrystet med olivenolje.
- Stek kalkunfileten i ovnen på 180 grader til kalkunen har en kjernetemperatur på 65 grader. La kalkunen hvile i 10 minutter før den skjæres i skiver.
- Del rosenkålen i to og kok dem i lettsaltet vann til de begynner å bli møre. Hell av vannet og brun dem i 1 ss smør i en stekepanne. Vend inn 3 ss smør før servering.
- Kok mandelpotetene i lettsaltet vann til de er møre.
- Server gjerne med en deilig sjysaus og litt grov sennep, rognebærgelé eller rødkål.