Til toppen
Juletorsk i Prosciutto di Parma

Juletorsk i Prosciutto di Parma

4 porsjoner

  • 600 g torskeloin
  • 8 skiver Parmaskinke
  • 600 g frosne grønne erter
  • 2 dl fløte
  • 800 g mandelpoteter
  • 4 ss smør
  • 4 ts grov sennep

Slik gjør du:

  1. Skjær torsken i porsjonsstykker. Krydre torsken med pepper og pakk hvert fiskestykke inn i Prosciutto di Parma. 
  2. Kok opp ertene i lettsaltet vann. Hell av vannet og ha i fløte og 1 ss smør. Kjør til grov ertepuré med en stavmikser. Smak til med salt og pepper. 
  3. Brun torskestykkene i 1 ss smør til de er gylne på begge sider. Stek torsken videre i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter til den skiver seg når du presser lett på den. 
  4. Skjær potene i 0,5 cm tykke skiver. Stek potetskivene i panna du brunet torsken i til de er møre og gylne. Dette tar ca. 10 minutter.
  5. Server torsken med ertepureen, de stekte potetskivene og sennepen.
Sorter Navn (a > å)

Fallot dijon sennep grov 205 g

Fransk klassisk, grov dijon sennep.
515203
Kjølevare

Parmaskinke 70 g

Parmaskinke er en av verdens fineste matvarer, og er Italias stolthet. Er lagret i 14 måneder, og har en mild, søtelig smak og hint av parmesan grunnet foringen av grisen med myse fra parmesan. Passet utmerket som topping på pizza. Legges på etter at pizzen er ferdig stekt.
501012