Til toppen

Julesalat med Prosciutto di Parma

Julesalat med Prosciutto di Parma

En skål med frisk salat av Prosciutto di Parma, klementin, ruccola, mozzarella, fiken og rødløk.

Slik gjør du:

1. Start med å sprøsteke Prosciutto di Parma. Legg skivene på bakepapir og stek dem i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter til de er gylne og sprø. Avkjøl på kjøkkenpapir. 

2. Skrell klementinene med en kniv. Skjær ut klementinbåtene og ha dem i en bolle. Klem saften fra klementinrestene over klementinbåtene. Ha olivenoljen i bollen. 

3. Riv mozzarellaen i grove biter og anrett på et fat sammen med fiken, rødløk og ruccola.

4. Vend forsiktig inn klementindressingen. Ha over sprøstekt Prosciutto di Parma før servering. 

Tips:

Serveres gjerne med nystekt ciabatta.

4 porsjoner

porsjoner
4 klementin
2 pk ruccolasalat
4 stk ferske fiken, i båter
2 stk rødløk, i båter
Salt og pepper

Legg oppskrift i handlevogn