Til toppen
Julesalat med Prosciutto di Parma

Julesalat med Prosciutto di Parma

4 porsjoner

  • 8 skiver Parmaskinke
  • 4 klementin
  • 2 pk ruccolasalat
  • 4 ss Iliada olivenolje
  • 2 pk Mozzarella di bufala
  • 4 stk ferske fiken, i båter
  • 2 stk rødløk, i båter
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

1. Start med å sprøsteke Prosciutto di Parma. Legg skivene på bakepapir og stek dem i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter til de er gylne og sprø. Avkjøl på kjøkkenpapir. 

2. Skrell klementinene med en kniv. Skjær ut klementinbåtene og ha dem i en bolle. Klem saften fra klementinrestene over klementinbåtene. Ha olivenoljen i bollen. 

3. Riv mozzarellaen i grove biter og anrett på et fat sammen med fiken, rødløk og ruccola.

4. Vend forsiktig inn klementindressingen. Ha over sprøstekt Prosciutto di Parma før servering. 

Tips:

Serveres gjerne med nystekt ciabatta.