Til toppen
Italiensk bønnesuppe

Italiensk bønnesuppe

En klassisk italiensk bonderett der de gamle parmesanskorpene koker med i kraften for å gi masse god smak. Suppen toppes også med masse revet Parmigiano Reggiano.

8 porsjoner

  • 3 stk gulrøtter
  • 1 stilk stangselleri
  • 1 løk
  • 1 hvitløksfedd
  • 2 ss Iliada olivenolje
  • 2 l grønnsaksbuljong (fond+vann)
  • 3 stilker friske urter, f.eks. timian, salvie eller bladpersille
  • 300 g renset gresskar, f.eks. hokkaido eller butternut
  • 800 g hvite bønner
  • 250 g aspargesbønner/grønne bønner
  • 200 g grønnkål
  • Parmesanskorper, om du får tak i
  • 8 skiver gammel brød
  • Rikelig revet Parmigiano Reggiano, til servering

Slik gjør du:

  1. Grovhakk gulrøtter, stangselleri, løk og hvitløk og fres i en stor gryte med olivenolje til det er blankt, ca. 4 minutter.
  2. Ha i grønnsaksbuljong, parmesanskorper og urter og kok opp. La det småkoke i ca. 20 minutter.
  3. Del gresskar i biter og ha i gryten sammen med grønnkål. Kok videre i 10 minutter.
  4. Skyll de hvite bønnene godt og ha dem i gryten sammen med grønne bønner, salt og pepper. Kok til alle grønnsakene er gjennomkokt, ca. 3 minutter.
  5. Riv litt gammelt brød i biter og legg i dype tallerkener. Hell over suppe og topp med masse revet Parmigiano Reggiano og nykvernet pepper.
Sorter Navn (a > å)

Ciao limabønner (butter beans) 400 g

Store italienske limabønner, også kalt butter beans eller smørbønner.
190400

De Cecco olivenolje ex virgin fruttato 250 ml

Extra virgin olivenolje laget av tidlig høstede oliven.
420836

Oscar grønnsaksfond konsentrert 1 l

Grønnsaksfond med kraftig og rik smak
451103