Italiensk bønnesuppe
En klassisk italiensk bonderett der de gamle parmesanskorpene koker med i kraften for å gi masse god smak. Suppen toppes også med masse revet Parmigiano Reggiano.
8 porsjoner
- 3 stk gulrøtter
- 1 stilk stangselleri
- 1 løk
- 1 hvitløksfedd
- 2 ss Iliada olivenolje
- 2 l grønnsaksbuljong (fond+vann)
- 3 stilker friske urter, f.eks. timian, salvie eller bladpersille
- 300 g renset gresskar, f.eks. hokkaido eller butternut
- 800 g hvite bønner
- 250 g aspargesbønner/grønne bønner
- 200 g grønnkål
- Parmesanskorper, om du får tak i
- 8 skiver gammel brød
- Rikelig revet Parmigiano Reggiano, til servering
Slik gjør du:
- Grovhakk gulrøtter, stangselleri, løk og hvitløk og fres i en stor gryte med olivenolje til det er blankt, ca. 4 minutter.
- Ha i grønnsaksbuljong, parmesanskorper og urter og kok opp. La det småkoke i ca. 20 minutter.
- Del gresskar i biter og ha i gryten sammen med grønnkål. Kok videre i 10 minutter.
- Skyll de hvite bønnene godt og ha dem i gryten sammen med grønne bønner, salt og pepper. Kok til alle grønnsakene er gjennomkokt, ca. 3 minutter.
- Riv litt gammelt brød i biter og legg i dype tallerkener. Hell over suppe og topp med masse revet Parmigiano Reggiano og nykvernet pepper.