Til toppen

Italiensk bønnesuppe

En klassisk italiensk bonderett der de gamle parmesanskorpene koker med i kraften for å gi masse god smak. Suppen toppes også med masse revet Parmigiano Reggiano.

Italiensk bønnesuppe

Slik gjør du:

1. Grovhakk gulrøtter, stangselleri, løk og hvitløk og fres i en stor gryte med olivenolje til blankt, ca. 4 minutter. Ha i grønnsaksbuljong, parmesanskorper og urter og kok opp. La småkoke i ca. 20 minutter.

2. Del gresskar i biter og ha i gryten. Kok videre i 10 minutter. Skyll de hvite bønnene godt og ha i gryten sammen med grønne bønner, grønnkål i biter, salt og pepper. Kok til alle grønnsakene er gjennomkokt, ca. 3 minutter.

3. Riv litt gammelt brød i biter og legg i dype tallerkener. Hell over suppe og topp med masse revet Parmigiano Reggiano og nykvernet pepper.

8 porsjoner

  • 3 stk gulerøtter
  • 1 stilk stangselleri
  • 1 løk
  • 1 hvitløkfedd
  • 2 ss Iliada olivenolje
  • 2 l grønnsaksbuljong
  • 3 stilker friske urter, f.eks. timian, salvie eller bladpersille
  • 3000 g renset gresskar, f.eks. Hokkaido eller butternut
  • 800 g hvite bønner
  • 250 g grønner bønner
  • 200 g grønnkål
  • 8 skiver gammel brød
  • parmesanskorper om du får tak i
  • masse Parmigiano Reggiano revet, til servering