Hummerbisque med OSCAR® hummerfumet pasta
Enkel og smakfull base for hummerbisque med hummerfumet pasta. Oppskriften er utviklet for restaurant og storkjøkken.
Til 10 porsjoner trenger du:
- olje
- 1 løk, grovhakket
- 2 gulrøtter, i skiver
- 1 stilk selleri, i skiver
- 2 hvitløksfedd, knust
- 2 ss tomatpuré
- 1 dl konjakk
- 2 l vann
- 2 l fløte
- 300 g OSCAR® premium hummerfumet pasta
- 1 håndfull persillestilker
- 1 laurbærblad
- 1 ss sorte pepperkorn
- 1 ss fennikelfrø
- 1 sitron, skallet
- 250 g smør
- crème fraîche, etter smak
Slik gjør du:
- Varm litt olje i en panne på middels varme. Tilsett løk, gulrøtter, selleri og hvitløk og stek i 5–6 minutter til grønnsakene begynner å få farge.
- Rør inn tomatpuréen og stek i ytterligere 2 minutter.
- Hell konjakken i pannen og flamber for å brenne av alkoholen.
- Tilsett deretter vann og fløte.
- Rør inn OSCAR® premium hummerfumet pasta og rør til den er helt oppløst.
- Tilsett persillekvister, laurbærblad, sorte pepperkorn, fennikelfrø og sitronskall.
- La bisquen småkoke i omtrent 20 minutter for å utvikle smakene.
- Sikt bisquen for å fjerne grønnsaker og krydder.
- Ha den tilbake i kjelen og pisk gradiv inn smøret, for en fyldig og glatt konsistens.
- Rør inn crème fraîche for en litt syrlig balanse og kjør bisquen med en stavmikser for å gjøre den ekstra kremete og luftig.
