
Halloumi buddha bowl med green goddess dressing
Frisk, mettende og full av smak – halloumi buddha bowl med green goddess dressing er den perfekte hverdagsmiddagen eller lunsjen for deg som vil spise grønt og godt. Med kremet avokado, sprøstekt halloumi, søte edamamebønner og en frisk urtedressing blir dette en vegetarrett hele familien vil elske.
Til 4 porsjoner trenger du:
- 100 g edamamebønner u/skall
- 1 agurk
- 1 avokado
- 1 dl couscous
- 1 ts salt
- 500 g halloumi
- 65 g baby leaf mix eller babyspinat
- Syltet rødløk
- 4 ss blandede nøtter eller frø (f.eks solsikkekjerner, gresskarfrø, sesamfrø, pinjekjerner, hakkede mandler, cashewnøtter)
Dressing
- 1 dl gresk yoghurt naturell
- 1 dl hakkede urter (f.eks. persille, basilikum, gressløk, dill, mynte, koriander)
- 2 ss eplesidereddik
- 2 ss olivenolje
- 2 ss agavesirup
- 1 hvitløksfedd
- ½ ts salt og pepper
Slik gjør du:
- Ha alle ingrediensene til dressingen i en beholder og bland til en jevn dressing med stavmikser. Smak til med salt og pepper.
- Ha couscous og 1 ts salt i en skål som tåler varme. Hell over 1 dl kokende vann. Dekk med et lokk og la det svelle i 5 minutter.
- Kutt halloumi i tynne skiver og stek eller grill til den har fått fin farge.
- Kutt avokadoen i tynne båter og agurken i skiver.
- Fordel couscous på fire boller. Hell over litt dressing. Topp med edamame, avokado, agurk, salatmix og halloumi.
- Server med resten av dressingen, syltet rødløk og nøtteblanding.