Til toppen
Gresk pastasalat

Gresk pastasalat

Kan det friste med en nydelig gresk pastasalat som kan serveres året rundt? Her er en superenkel oppskrift.

4 porsjoner

  • 200 g pastaskruer (fusilli)
  • 150 g Iliada Kalamata oliven
  • 1 agurk, i tynne skiver
  • 200 g små tomater, delt i fire eller to
  • 1 liten rødløk, i tynne skiver
  • 150 g gresk feta, i terninger
  • 1 pk ruccola
Gresk dressing
  • 100 ml Iliada Kalamata olivenolje
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 ss presset sitron
  • 1 fedd hvitløk, finrevet
  • 1 ts tørket oregano
  • litt salt og nykvernet pepper

Slik gjør du:

  1. Kok pasta etter anvisning. Skyll i kaldt vann og sil av overflødig væske.
  2. Bland pasta sammen med resten av ingrediensene.
  3. Gresk dressing: Bland sammen alle ingrediensene. Hell over salaten. Dryss over litt salt og pepper.
Sorter Navn (a > å)

De Cecco fusili (skruer) 500 g

Italienske pastaskruer av ypperste kvalitet.
263473
Kjølevare

Gresk feta PDO 200 g

Ekte gresk feta produsert på geit og fåremelk som gir den friske og syrlige smaken.
905150

Iliada Kalamata olivenolje ex virgin PDO 500 ml

Extra virgin oliven olje presset fra Koroneiki oliven. En fruktig olje, med en mild oliven smak
420183

Martin Pouret hvitvinseddik 250 ml

Fransk hvitvinseddik fra byen Orleans.
410358

Mill & Mortar oregano ØKO 16 g

Grovskårede oreganoblader.
514552