Til toppen

Gresk salat

Kan det friste med en nydelig gresk pastasalat som kan serveres året rundt? Her er en superenkel oppskrift.

Gresk salat

Slik gjør du:

1. Kok pasta etter anvisning. Skyll i kaldt vann og sil av overflødig væske.

2. Bland pasta sammen med resten av ingrediensene.

3. Gresk dressing: Bland sammen alle ingrediensene. Hell over salaten. Dryss over litt salt og pepper.

4 porsjoner

  • 200 g pastaskruer (ukokt fusilli)
  • 150 g Iliada Kalamata oliven
  • 1 agurk, i tynne skiver
  • 200 g små tomater, delt i fire eller to
  • 1 liten rødløk, i tynne skiver
  • 150 g gresk feta, i terninger
  • 1 pk ruccola
Gresk dressing
  • 100 ml Iliada Kalamata olivenolje
  • 1.5 ss Martin Pouret hvitvinseddik
  • 1 ss presset sitron
  • 1 fedd hvitløk, finrevet
  • 0.5 ss Mill & Mortar tørket oregano
  • litt salt og nykvernet pepper