Til toppen

Gresk feta PDO terning i lake 3 kg

Ekte gresk fetaost laget på geit og fåremelk.

Fetaost er omtalt helt tilbake til antikken og er nok den eldste osten vi kjenner til. I tidlig gresk mytologi ble evnen til å lage ost referert til som "en gave av evigvarende verdi". De senere årene har fetaost fått beskyttelsesmerking slik at det kun er den opprinnelige greske osten laget på pasteurisert sau- og geitemelk som får lov å hete feta. Under produksjonen blir osten tilsatt salt før den blir presset i former. Dette er med på å påvirke fastheten til osten, jo mer salt som er tilsatt, jo fastere blir osten. Det greske ordet “feta” betyr skive på norsk, og denne osten selges for det meste i skiver som er skåret ut fra den avlange osteblokken. Kolios har lang tradisjon med gresk fetaost produksjon og dyrene deres beiter fritt i et klima der Middelhavet setter sitt preg på gresset på beitemarkene og derfor også på melken de produserer.
Allergener
Melk
Smak
Gresk fetaost er en halvfast ost med en tett elfenbenshvit ostemasse. Smaken er behagelig med tydelig preg av geite- og fåremelk uten å bli for skarp. Hvis osten er noe salt, kan den skylles i en sil under rennende vann i få minutter.
Bruksområder
Denne osten brukes tradisjonelt som en viktig ingrediens i gresk salat. Den kan også brukes til matlagning i vanlig salat, paier, omeletter, pastasalat og snacks.
Spesifikasjoner
Vilkår for oppbevaring og bruk Etter åpning: oppbevares i kjøleskap, og brukes innen 3 dager. Osten holder seg opptil 10 dager hvis den holdes dekket av laken.
Energi (KJ) 1140.000 KJ
Energi (KCal) 275.000
Fett 23.000 g
Mettet fett 16.000
Karbohydrater 1.000 g
Sukkerarter 0.800
Protein 16.000 g
Kostfiber 0.000
Salt 2.500
Gtin D-pak 5201704154241
Gtin F-pak 5201704054244
Opphavssted Hellas
Drenet vekt 3.000
Bruksområder Denne osten brukes tradisjonelt som en viktig ingrediens i gresk salat. Den kan også brukes til matlagning i vanlig salat, paier, omeletter, pastasalat og snacks.
Smak Gresk fetaost er en halvfast ost med en tett elfenbenshvit ostemasse. Smaken er behagelig med tydelig preg av geite- og fåremelk uten å bli for skarp. Hvis osten er noe salt, kan den skylles i en sil under rennende vann i få minutter.
Antall F-pak i D-pak 4
Standard pakningsenhet 5200 Gram
EPD nummer 2594570
Ingredienser Pasteurisert får- og geitemelk, salt, syrekultur, mikrobiell løpe. Fett i tørrstoff 45%.
Sesong Nei
Ku Nei
Sau Ja
Geit Ja
Bøffel Nei
Fast 3
Skarp 3
Fyldig 2
Korsher Nei
Gluten Fri for
Skalldyr Fri for
Egg Fri for
Fisk Fri for
Peanøtter Fri for
Soya Fri for
Melk Ja
Nøtter Fri for
Selleri Fri for
Sennep Fri for
Sesam Fri for
Sulfitt Fri for
Bløtdyr Fri for
Lupiner Fri for
Debio 0
Euroganic 0
Fairtrade 0
Oppbevaring Oppbevares kjølig
Min.temp 2 °C.
Max.temp 6