Til toppen

Gresk feta PDO 400 g

Produktnummer: 905151
EPD-nummer: 2377760
Antall i kartong: 8
Lagerbeholdning:

inkl. mva.

297,50 pr kg
Kjølevare

Ekte gresk feta i blokk liggende i saltlake.

Fasthet Fasthet
Skarphet Skarphet
Fyldighet Fyldighet
Vegetarian
Goat
Sheep
Fetaost er omtalt helt tilbake til antikken og er nok den eldste osten vi kjenner til. I tidlig gresk mytologi ble evnen til å lage ost referert til som "en gave av evigvarende verdi". De senere årene har fetaost fått beskyttelsesmerking slik at det kun er den opprinnelige greske osten laget på pasteurisert sau- og geitemelk som får lov å hete feta. Under produksjonen blir osten tilsatt salt før den blir presset i former. Dette er med på å påvirke fastheten til osten, jo mer salt som er tilsatt, jo fastere blir osten. Det greske ordet “feta” betyr skive på norsk, og denne osten selges for det meste i skiver som er skåret ut fra den avlange osteblokken. Kolios har lang tradisjon med gresk feta og dyrene deres beiter fritt i et klima der middelhavet setter sitt preg på gresset, noe som også gir utslag i melken. Denne pakken består av en stor bit fetaost liggende i saltlake.
Smak
Gresk Feta er en halvfast ost med en tett elfenbenshvit ostemasse. Smaken er behagelig med tydelig preg av geite- og fåremelk uten å bli for skarp. Hvis osten er noe salt, kan den skylles i en sil under rennende vann i få minutter.
Bruksområder
Denne osten brukes tradisjonelt som en viktig ingrediens i gresk salat. Den kan også brukes til matlagning i vanlig salat, paier, omeletter, pastasalat og snacks.
Spesifikasjoner
Vilkår for oppbevaring og bruk Etter åpning: bør brukes innen 10 dager hvis dekt av lake, ellers innen 3 dager.
Gtin D-pak 5201704154104
Gtin F-pak 5201704054107
EPD nummer 2377760
Opprinnelsesland Hellas
Opphavssted Hellas
Varemerke Kolios
Drenet vekt (Kg) 0.4
Etikett PDO
Ingredienser Pasteurisert får og geitemelk, salt, kultur, mikrobiell løpe.
Oppbevaring Oppbevares kjølig
Min.temp 2 °C.
Max.temp 6 °C.

Datablad

Produktark Last ned
Salgsark Last ned
Næringsinnhold per 100 g.
Energi (KJ) 1140
Energi (KCal) 275
Fett (g) 23
Hvorav mettede fettsyrer (g) 16
Karbohydrater (g) 1
Hvorav sukkerarter (g) 0.8
Kostfiber (g) 0
Protein (g) 16
Salt (g) 2.5
oluf.allergens.glut
Fri for
gluten
oluf.allergens.shellfish
Fri for
skalldyr
oluf.allergens.eggs
Fri for
egg
oluf.allergens.fish
Fri for
fisk
oluf.allergens.nuts.peanut
Fri for
peanøtt
oluf.allergens.soy
Fri for
soya
oluf.allergens.milk
Inneholder
melk
oluf.allergens.nuts
Fri for
nøtter
oluf.allergens.celery
Fri for
selleri
oluf.allergens.mustard
Fri for
sennep
oluf.allergens.sesame
Fri for
sesam
oluf.allergens.sulphite
Fri for
sulfitt
oluf.allergens.lupines
Fri for
lupiner
oluf.allergens.molluscs
Fri for
bløtdyr
Allergener
Gluten Fri for
Bygg Fri for
Hvete Fri for
Havre Fri for
Khorasanhvete Fri for
Rug Fri for
Spelthvete Fri for
Skalldyr Fri for
Egg Fri for
Fisk Fri for
Peanøtt Fri for
Soya Fri for
Melk Inneholder
Nøtter Fri for
Mandler Fri for
Kasjunøtter Fri for
Paranøtter Fri for
Hasselnøtter Fri for
Macademianøtter Fri for
Pekannøtter Fri for
Pistasienøtter Fri for
Valnøtter Fri for
Selleri Fri for
Sennep Fri for
Sesam Fri for
Sulfitt Fri for
Lupiner Fri for
Bløtdyr Fri for
Merkeordning
Kosher Nei
Debio økologisk Nei
EU økologisk Nei
Fairtrade Nei
Halal Nei
Egnet for veganere Nei
Egnet for vegetarianere Ja
Hovedbilde
Last ned

Caputo hvetemel tipo-00 Saccorosso 25 kg

Caputo saccorosso er ideell til pizza, focaccia, ciabatta, eller til annet bakverk som skal ha en luftig og lett konsistens. Melet er en egenutviklet blanding fra den beste hveten på verdensmarkedet. Det er malt spesielt for å tåle stekning ved temperaturer over 370 °C. Melet kan brukes i steinovn, gassovn eller stekeovn. Protein 13,5% W:300-320
130159

Caputo pizzamel tipo-00 1 kg

Ekstra finmalt italiensk tipo 00 mel, perfekt til baking av pizzabunner. Protein innhold 12,75% W:280-300
130161

Maseca maismel 1 kg

Brukes til å bake hjemmelagde gourmet tortillas som tilbehør til taco, taco shell og meksikanske retter som tamales og enchiladas.
130175