Til toppen
Focaccia - så enkelt og så godt!

Focaccia - så enkelt og så godt!

Focaccia er et enkelt, saftig og smakfullt brød som passer til alle anledninger. Perfekt til grillmat, til sandwicher eller ved siden av en god suppe. 

Dette trenger du: 

  • 50 g Caputo gjær
  • 6 dl vann
  • 1 ts sukker
  • 2 ts Milla & morter havsalt
  • 2 dl Iliada olivenolje
  • 1 kg Caputo Manitoba
  • 2 ss Iliada olivenolje , til smøring av langpanne

Til topping

  • 3 ss grovhakket frisk rosmarin
  • 1 ss Mill & morter havsalt
  • 2 ss Mill & morter herbes de provence
  • 1glass Iliada oliven - kuttet i skiver om ønsket
  • 1 dl  Iliada olivenolje

Slik gjør du:

  1. Løs opp gjær i lunkent vann. Tilsett sukker, salt, olje og mel. Elt deigen godt sammen. Den skal være løs. Sett deigen til heving på et lunt sted til den har fått dobbel størrelse.
  2. Smør en langpanne med olje. Hell deigen i formen og trykk den jevnt utover. La deigen etterheve i 30 minutter.
  3. Bruk fingertuppene og lag små groper i overflaten over hele focacciadeigen.  
  4. Ringle over med olivenolje. Dryss på flaksalt, urtekrydder, rosmarin og oliven.
  5. Stek brødet på 200 °C midt i ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøl brødet på rist, og skjær i biter før servering.

Produktene i denne oppskriften finner du også i Sommerens STORE grillpakke.

Sorter etter: Navn (a > å)

Caputo Manitoba 1 kg

Ekstra finmalt mel med protein innhold 14,5% W: 360-380.
130165

Caputo pizzagjær 100 g

Italiensk tørrgjær - Perfekt til pizzadeig.
130202

Iliada Kalamata olivenolje ex virg bx PDO 250 ml

Extra virgin oliven olje presset fra Koroneiki oliven. En fruktig olje, med en mild oliven smak.
420205

Mill & Mortar havsalt 70 g

Fingersalt i store, fine flak.
514560

Mill & Mortar herbes de provence ØKO 25 g

Sydfransk krydderblanding av klassiske franske urter.
514551