
Filopakker med spinat og feta
Har du lyst på noe sprøtt og skikkelig godt? Lag små trekanter med filodeig fylt med spinat, feta og masse smak – denne minivarianten av den greske favoritten spanakopita lager du i en fei. Enkle å lage og like gode varme som kalde. Godt som forrett eller til tapasbordet. Server dem gjerne sammen med en god salat og litt tzatziki.
Til 4 porsjoner trenger du:
- 250 g filodeig
- 100 g smør, smeltet
Spinat- og fetafyll
- 2 ss olivenolje
- 1 hvitløkfedd, finhakket
- 2 vårløk, finhakket
- 200 g fersk spinat
- 200 g fetaost
- 1 ts spisskummen
- ½ ts chiliflak
- Salt og pepper
Slik gjør du:
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Ha olje, hvitløk, vårløk og spinat i en stekepanne. Stek på middels varme i et par minutter til spinaten faller sammen.
- Smuldre osten og bland med spinaten. Smak til med spisskummen, chiliflak, salt og pepper.
- Legg ett flak filodeig på en stor fjøl. (Dekk de andre filoarkene med et fuktig håndkle, slik at de ikke tørker ut). Pensle filo-arket med litt smeltet smør. Dekk med et ark til og pensle det med litt smør. Klipp arkene i tre like store remser med en skarp kjøkkensaks eller pizza-kutter.
- Legg litt fyll nederst på hver remse og brett remsene til trekanter.
- Legg hver trekant på et stekebrett og pensle med litt smør. Stek i 20-25 minutter til de har fått en fin farge.