Skip to main content
Til toppen
Filopakker med spinat og feta

Filopakker med spinat og feta

Har du lyst på noe sprøtt og skikkelig godt? Lag små trekanter med filodeig fylt med spinat, feta og masse smak – denne minivarianten av den greske favoritten spanakopita lager du i en fei. Enkle å lage og like gode varme som kalde. Godt som forrett eller til tapasbordet. Server dem gjerne sammen med en god salat og litt tzatziki.

Til 4 porsjoner trenger du: 

  • 250 g filodeig
  • 100 g smør, smeltet

Spinat- og fetafyll

  • 2 ss olivenolje
  • 1 hvitløkfedd, finhakket
  • 2 vårløk, finhakket
  • 200 g fersk spinat
  • 200 g fetaost
  • 1 ts spisskummen
  • ½ ts chiliflak
  • Salt og pepper

Slik gjør du: 

  1. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  2. Ha olje, hvitløk, vårløk og spinat i en stekepanne. Stek på middels varme i et par minutter til spinaten faller sammen.
  3. Smuldre osten og bland med spinaten. Smak til med spisskummen, chiliflak, salt og pepper.
  4. Legg ett flak filodeig på en stor fjøl. (Dekk de andre filoarkene med et fuktig håndkle, slik at de ikke tørker ut). Pensle filo-arket med litt smeltet smør. Dekk med et ark til og pensle det med litt smør. Klipp arkene i tre like store remser med en skarp kjøkkensaks eller pizza-kutter.
  5. Legg litt fyll nederst på hver remse og brett remsene til trekanter.
  6. Legg hver trekant på et stekebrett og pensle med litt smør. Stek i 20-25 minutter til de har fått en fin farge.
Visning
Filodeig 250 g

Tynn, sprø deig perfekt til baklava, spanakopita og andre søte eller salte retter fra Middelhavet og Midtøsten.

Produktnummer: 935032
Lagerbeholdning:
På lager På lager
49,00
196,00 pr kg
Gresk feta PDO 200 g

Ekte gresk feta produsert på geit og fåremelk som gir den friske og syrlige smaken.

Produktnummer: 905150
Lagerbeholdning:
På lager På lager
74,00
370,00 pr kg
Tutto Calabria chiliflak 60 g

Tørkede chiliflak fra italiensk calabria chili.

Produktnummer: 514951
Lagerbeholdning:
På lager På lager
62,50
1.041,67 pr kg
Lenker
Min side