Til toppen

Eiker

Eiker Gårdsysteri ligger i Hokksund i Buskerud, og eies og drives av Toppenhaug Samdrift, Signe R. Dahlen og Anne Marie Sando. Dyrevelferd er høyt prioritert, og kuene får gå fritt i et topp moderne fjøs, og bestemmer selv når de vil melkes, spise og sove. De startet osteproduksjon i 2003, og har nå mange varianter i sortimentet sitt. Blant disse finner du Eiker Camembert, Holtefjell, Mutschli, Tilsiter og Gruveosten som lagres i Blaafarveværkets gruver. Eiker Camembert modnes i 10-14 dager.

Sorter Anbefalte
Kjølevare

Eiker camembert 200 g

Norskprodusert Camembert.
901004
Vare med variabel vekt Kjølevare

Eiker Mutschli ca 600 g

Norskprodusert halvfast rødkittost med en rik og pikant smak uten å bli for sterk for norske ganer.
901104
Vare med variabel vekt Kjølevare

Eiker tilsiter ca 2,7 kg

Norskprodusert Tilsiterost.
901103
Vare med variabel vekt Kjølevare

Eiker Holtefjell ung ca 2,7 kg

En fast, norsk rødkittost laget på pasteurisert kumelk fra Eiker Gårdsysteri. Osten er fyldig, har en meget god smelteevne og perfekt til topping på pizza. Osten har mange bruksområder og egner seg til gratinering, pasta og smaksforsterking i sauser, i tillegg til det tradisjonelle ostebordet.
901101
Vare med variabel vekt Kjølevare

Eiker Holtefjell vellagret 6-12 mnd ca 2,7 kg

Norskprodusert fast rødkittost som bare blir bedre og bedre når den lagres.
901102
Vare med variabel vekt Kjølevare

Eiker Holtefjell XO 12-18 mnd ca 2,7 kg

Norskprodusert fast rødkittost som er lagret over et år slik at smaken virkelig har fått utvikle seg.
901100