Til toppen

Djevelegg med oliven


Djevelegg med oliven

Djevelegg toppet med oliven, olivenolje, vårløk og kvernet pepper.

 

Slik gjør du:

1. Hardkok eggene, avkjøl i kaldt vann og skrell.

2. Del eggene i to på langs, ta forsiktig ut eggeplommene og ha det i en bolle (legg de halve eggene på et serveringsfat).

3. Mos eggeplommene med gaffel, tilsett resten av ingrediensene og bland godt sammen. Tilsett ev. litt mer majones dersom blandingen er fast, det skal være en litt kremet myk konsistens. Smak til med chilisaus, salt og pepper.

4. Fyll eggemassen tilbake i eggene (bruk to skjeer).

5. Drypp over litt olivenolje og dryss over oliven, vårløk og litt grovkvernet pepper. Pynt gjerne med spirer.   

Tips:

Dersom du ønsker ekstra sterk smak, tilsett litt cayennepepper i majonesblandingen.

Vårløk kan fint erstattes med løk, rødløk eller gressløk. Varier gjerne med grønn oliven, sprøstekt bacon og revet parmesan.

12 stk

porsjoner
6 stroe egg
100 g majones
2 stilker vårløk, finhakket
litt salt og kvernet sort pepper
Til pynt
Iliada olivenolje
Iliada kalamata oliven, finhakket
Vårløk i tynne ringer
Grovkvernet sort pepper
Ev. spirer

Legg oppskrift i handlevogn