
Kok pasta mer effektivt og bærekraftig
Slik sparer du som jobber på restaurantkjøkken både tid, energi og ressurser når du tilbereder pasta fra De Cecco.
Ved å kombinere kvalitetspasta fra De Cecco med optimal tilberedning, kan storkjøkken og restauranter redusere matsvinn og gjøre driften mer bærekraftig – uten å gå på kompromiss med smak eller resultat.
Italienske DeCecco har siden 1886 produsert høykvalitets pasta, og de har ved å bruke de beste råvarer i produksjonen et godt utgangspunkt for et perfekt resultat hver gang du tilbereder produktene. Melet i pastaen er høykvalitets semolina som gjør at pastaen holder sin form og sin gode smak under koketiden. For å effektivisere matlagingen kan du derfor dobbeltkoke pastaen med samme resultat som om du skulle kokt den i et sammenhengede kok, uten å gå på kompromiss med smak og tekstur.
Slik dobbeltkoker du De Cecco pasta
- Bak den oppgitte koketiden Cottura er det oppgitt en koketid i parentes, for eksempel: (4+1). Denne koketiden angir at pastaen først skal kokes i for eksempel fire minutter. Hell deretter av kokevannet fra pastaen og avkjøl den raskt i kaldt rennende vann for å stoppe kokingen.
- Del pastaen i porsjoner og oppbevar den i kjøleskap. Om du ønsker kan du tilsette olivenolje før du deler pastaen i porsjoner. Merk boksen med dato og tidspunkt. Pastaen ikke skal oppbevares i mindre enn tre timer og ikke mer enn åtte timer i kjøleskap ved 3 - 8 grader.
- Kok opp rikelig mengde saltet vann, tilsett ønsket antall porsjoner og fullfør kokingen i kokende vann i ett minutt. Tilsett saus eller ønsket tilbehør og server rykende varm, fantastisk italiensk pasta.
Hvordan du foretrekker pastaen din, om det skal være al dente eller noe mer kokt, er avhengig av personlig smak. Derfor anbefaler De Cecco at det alltid utføres en kokeprøve for å finne den perfekte koketid for din rett.
Tips: Skulle uhellet være ute og du har kokt pastaen litt for lenge, gjør kvalitene på ingrediensene til De Cecco at 80% av pastastrukturen opprettholdes selv etter 20 % overkokttid.