Skip to main content
Til toppen
Cranachan med shortbread

Cranachan med shortbread

En tradisjonell skotsk dessert med krem, friske bringebær, havre og whisky. Den kalles av mange for «den ubestridte kongen av skotsk dessert».

Til 4 cranachan trenger du:

  • 1 dl knivkuttet havre (eller havregryn)
  • 4 ss skotsk whisky
  • 150 g bringebærsyltetøy
  • 150 g dl friske bringebær
  • 2-4 ss honning
  • 3 dl kremfløte
  • 8 Walker's Shortbread Mini Fingre

Slik gjør du:

  1. Rist havren lett i en tørr stekepanne. Sett tilside 2 ss av havren (til pynt) og blant resten av havren med 2 ss whisky. La gjerne havren trekke et par timer.
  2. Sett til side 8 bringebær til pynt. Blant resten av bringebærene med syltetøyet og mos det lett.
  3. Pisk kremfløten lett og smak til med whisky og honning.
  4. Fordel halvparten av bringebærmosen på 4 glass. Topp med halvparten av havren og kremen. Gjenta slik at du får ett lag til med det resterende fyllet.
  5. Pynt med litt ristet havre, friske bringebær og shortbread.
Visning
Røyland Klaras bringebærsyltetøy 225 g

Hjemmelaget bringebærsyltetøy fra Røyland Gård.

Produktnummer: 430676
Lagerbeholdning:
286,67 pr kg
Walkers shortbread mini 125 g

Tradisjonelle skotske smørkjeks.

Produktnummer: 342030
Lagerbeholdning:
456,08 pr kg
Lune de miel akasiehonning 250 g

Lys, flytende honning med mild smak.

Produktnummer: 430518
Lagerbeholdning:
316,04 pr kg
Lenker
Min side