Til toppen
Cous cous - knallgodt til grillmat!

Cous cous - knallgodt til grillmat!

Cous cous er et perfekt tilbehør til sesongens grillmat! 

Dette trenger du: 

  • 1 liten, tynn gulrot
  • 2 stk vårløk
  • 1/2 squash
  • 1/2 aubergine
  • Koriander
  • 2 fedd hvitløk
  • Saften av 2 sitroner
  • Bladpersille
  • 1 rødløk
  • Salt og pepper
  • Olivenolje
  • 1 pose Sticky Fingers cashewnøtter m/chili og ost
  • Vann eller kraft
  • Cous Cous

Slik gjør du: 

  1. Kok opp vann eller kraft og bruk gjerne kyllingkraft eller grønnsakskraft. Bruk like deler vann/kraft og Cous cous, f. eks 2 dl cous cous og 2 dl vann/kraft.
  2. Når vann/kraft koker tilsett cous cous, og rør rundt. Trekk kjelen av platen og legg på lokk, så trekker den ferdig.
  3. Kutt squash, aubergine og rødløk. Fres det i pannen i olivenolje, på høy varme. Smak til med salt/pepper, finhakket hvitløk og litt sitronsaft.
  4. Vårløk og gulrot kuttes i så tynne skiver som mulig, og marineres i en blanding av olivenolje, salt, pepper, hvitløk, sitronsaft.
  5. Bland sammen cous cous, de stekte grønnsakene og de marinerte grønnsakene. Juster eventuelt smaken med sitronsaft, olivenolje, salt og pepper.
  6. Vend så inn de finhakka urtene og nøtter.
  7. Server!

Produktene i denne oppskriften finner du også i Sommerens STORE grillpakke.

Vivien Paille couscous 500 g

Couscous er en Nord-Afrikansk spesialitet, som kan erstatte poteter og ris.
130110

Iliada Kalamata olivenolje ex virg bx PDO 250 ml

Extra virgin oliven olje presset fra Koroneiki oliven. En fruktig olje, med en mild oliven smak.
420205

Sticky Fingers cashewnøtter m/chili & ost 60 g

Cashewnøtter dekket med ost og chili.
482700
408,17 pr kg

Mill & Mortar havsalt 70 g

Fingersalt i store, fine flak.
514560