Blings med viltkjøtt og brie
4 porsjoner
- 400 g reinsdyrfilet
- 250 g Brie de Paris
- 150 g småbladet salat
- 1 hvitløksfedd
- 2 ss Iliada kalamata olivenolje
- 1 ss smør
- salt og pepper
- 4 skiver godt brød
- 4 ss Røyland tyttebærsyltetøy
Slik gjør du:
- Krydre reinsdyrfilet med salt og pepper og brun raskt i en varm panne med olje. Brun på alle sider, ca. 2-3 minutter til sammen.
- Ha i en glatt smør og most hvitløk i pannen, og øs over smeltet smør mens fileten noen minutter til. Reinsdyrfilet skal ha en kjernetemperatur på 58-60 °C, men vil ettersteke noe. La kjøttet hvile i pannen i 15 minutter.
- Del brie i skiver og fordel salat og brie på brødskiver. Del kjøttet i tynne skiver, legg på, krydre med salt og pepper og topp med tyttebærsyltetøy.
Tips: Du kan bytte ut reinsdyrfilet med hjort- eller elgkjøtt. Om du ikke har tilgang på viltkjøtt, kan spekeskinke og fenalår også fungere på denne blingsen.