Til toppen

Blings med viltkjøtt og brie

Blings med viltkjøtt og brie

Slik gjør du:

1. Krydre reinsdyrfilet med salt og pepper og brun raskt i en varm panne med olje. Brun på alle sider, ca. 2-3 minutter til sammen.

2. Ha i en glatt smør og most hvitløk i pannen, og øs over smeltet smør mens fileten noen minutter til. Reinsdyrfilet skal ha en kjernetemperatur på 58-60 °C, men vil ettersteke noe. La kjøttet hvile i pannen i 15 minutter.

3. Del brie i skiver og fordel salat og brie på brødskiver. Del kjøttet i tynne skiver, legg på, krydre med salt og pepper og topp med tyttebærsyltetøy.

Tips:

Du kan bytte ut reinsdyrfilet med hjort- eller elgkjøtt. Om du ikke har tilgang på viltkjøtt, kan spekeskinke og fenalår også fungere på denne blingsen.

4 porsjoner

  • 400 g reinsdyrfilet
  • 250 g Brie de Paris
  • 150 g småbladet salat
  • 1 hvitløksfedd
  • 2 ss Iliada kalamata olivenolje
  • 1 ss smør
  • salt og pepper
  • 4 skiver godt brød
  • 4 ss Røyland tyttebærsyltetøy