Til toppen
Biffsalat med kalamata oliventapenade

Biffsalat med kalamata oliventapenade

Lyst på en sunn rask middag? Her er oppskrift på en enkel biffsalat med nydelig kalamata oliventapenade fra Iliada.

4 porsjoner

  • 1 glass Iliada kalamata oliventapenade
  • 400 g biff
  • 0,75 ts salt
  • litt nykverner sort pepper
  • 1 ss Iliada olivenolje til steking
Salat
  • 2 ss Iliada kalamata olivenolje
  • 1 glass Iliada kalamata oliven u/sten
  • 4 liter blandet frisk salat, f.eks babyleaf og hjertesalat (ca.)
  • 2 stk avocado, delt i skiver
  • 1 stk granateple
  • 4 reddik
  • 12 stk små tomater
  • litt spirer (f.eks rødkål, alfa eller reddikspirer)

Slik gjør du:

  1. Krydre kjøttet med salt og pepper, stek de på sterk varme i en panne med olivenolje, til det er medium stekt eller etter ønske.  Ha over ett litt tykt lag med tapenade over kjøttet mot slutten av steketiden. La kjøttet hvile litt før du skjærer det i tynne skiver.
  2. Legg salat i bunn av en tallerken, fordel resten av ingrediensene over. Legg tilslutt tynne skiver av biff over.
  3. Drypp over litt olivenolje og et lite dryss salt og pepper.


Tips: Kalamata oliventapenade kan fint erstattes med Iliada grønn oliventapenade.

Sorter Navn (a > å)

Iliada Kalamata olivenolje ex virg bx PDO 250 ml

Extra virgin oliven olje presset fra Koroneiki oliven. En fruktig olje, med en mild oliven smak.
420205

Iliada Kalamata oliventapenade 135 g

Iliada Kalamata oliventapenade, passer utmerket til ulike kjøttretter, men også sammen med ristet brød eller kjeks
383830