
En fargerik salat med biff, tomat, reddik og granateple med kalamata oliventapenade.
Biffsalat med kalamata oliventapenade
Lyst på en sunn rask middag? Her er oppskrift på en enkel biffsalat med nydelig kalamata oliventapenade fra Iliada.
4 porsjoner
- 1 glass Iliada kalamata oliventapenade
- 400 g biff
- 0,75 ts salt
- litt nykverner sort pepper
- 1 ss Iliada olivenolje til steking
Salat
- 2 ss Iliada kalamata olivenolje
- 1 glass Iliada kalamata oliven u/sten
- 4 liter blandet frisk salat, f.eks babyleaf og hjertesalat (ca.)
- 2 stk avocado, delt i skiver
- 1 stk granateple
- 4 reddik
- 12 stk små tomater
- litt spirer (f.eks rødkål, alfa eller reddikspirer)
Slik gjør du:
- Krydre kjøttet med salt og pepper, stek de på sterk varme i en panne med olivenolje, til det er medium stekt eller etter ønske. Ha over ett litt tykt lag med tapenade over kjøttet mot slutten av steketiden. La kjøttet hvile litt før du skjærer det i tynne skiver.
- Legg salat i bunn av en tallerken, fordel resten av ingrediensene over. Legg tilslutt tynne skiver av biff over.
- Drypp over litt olivenolje og et lite dryss salt og pepper.
Tips: Kalamata oliventapenade kan fint erstattes med Iliada grønn oliventapenade.