Appelsintofu med ris og chiliagurk
Ingen kan motstå sprø appelsintofu, selv ikke de største skeptikerne. Så hva er trikset for å få til virkelig sprø og smakfull appelsintofu? Hemmeligheten ligger i å panere tofuen med Maizena og deretter vende den i en herlig glasur med smaker av appelsin, ingefær, soyasaus, hvitløk og sesamolje. Kjempegodt!
Til 4 porsjoner trenger du:
- 4 dl jasminris
- 400 g Yipin tofu naturell fast
- 4 ss Maizena
- olje til steking
Appelsinglasur:
- 1 ss Maizena
- 2 dl ferskpresset appelsinsaft
- 1 ts revet appelsinskall
- 1 ss revet ingefær
- 2 hvitløksfedd
- ½ lime, saften
- 1 ts sesamolje
- 1 ss soyasaus
- 1-2 ts honning eller agavesirup
- salt og pepper
Chiliagurk:
- 1/2 agurk
- 1/2 lime, saften
- chiliflak
Topping og tilbehør:
- fersk koriander
- sesamfrø
Slik gjør du:
- Kok ris etter anvisning på pakken.
- Tørk av tofuen med tørkepapir og skjær den i ca 2 x 2 cm terninger og vend den i Maizena.
- Stek tofuen på middels varme i en panne tilsatt olje til den er gyllenbrun.
- Bland samtlige ingredienser til appelsinmarinaden, smak til med salt, pepper og honning/agavesirup.
- Bland marinaden i pannen sammen med tofuen og stek til sausen har tyknet. Tilsett vann om sausen blir for tykk.
- Skjær agurk i tynne skiver og smak til med limesaft og chiliflak.
- Server tofuen med ris og chiliagurk, og topp med fersk korianer og sesamfrø.