Skip to main content
Til toppen
Kyllingbryst fylt med parmaskinke og parmesan

En skål med saltbakte poteter, tomater og kyllingbryst fylt med parmaskinke og parmesan.

Kyllingbryst fylt med parmaskinke og parmesan

4 porsjoner

  • 4 kyllingbryst med skinn
  • 4 skiver parmaskinke
  • 50 g Parmigiano Reggiano revet
  • 1 sitron (økologisk), skallet
  • 2 ss frisk timian, finhakket
  • 1 ss smør
  • 600 g perlepoteter (eller andre små poteter)
  • 4 ss olivenolje
  • 32 cherrytomater
  • salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Del kyllingbrystene i to på langs, nesten helt igjennom. Del dem slik at du kan brette dem ut, men henger sammen på den ene siden, slik at de kan fylles og rulles sammen.
  2. Legg en skive parmaskinke på hvert kyllingbryst og topp med revet Parmigiano Reggiano, revet sitronskall og litt finhakket timian.
  3. Rull kyllingbrystene sammen til rullader og bind dem sammen med bomullstråd slik at de holder formen under steking.
  4. Brun kyllingbrystene i smør i stekepanna. Stek dem videre i ovnen på 180 grader til de har en kjernetemperatur på 65 grader (ca 20-25 min). La hvile i 5 minutter før du skjærer i dem.
  5. Vend potetene i 2 ss olje og krydre med salt og pepper. Stek potetene i ovnen på 180 grader til de er møre. Dette tar 15-20 minutter, litt avhengig av hvor små poteter du får tak i.
Visning
Iliada olivenolje 500 ml

En mild olivenolje som egner seg spesielt godt til steking

Produktnummer: 420201
Lagerbeholdning:
370,00 pr l
Parmaskinke DOP 40 g

Italias stolthet. Spekeskinke laget i Parma. Lagret i 12 måneder.

Produktnummer: 501040
Lagerbeholdning:
1.025,00 pr kg
Parmigiano Reggiano trekant 12 mnd DOP 150 g

Tradisjonrik italiensk fastost, perfekt til matlaging og gratinering. Laget på upasteurisert melk og animalsk løpe.

Produktnummer: 907588
Lagerbeholdning:
556,67 pr kg
Lenker
Min side