Til toppen

Kyllingbryst fylt med parmaskinke og parmesan


Kyllingbryst fylt med parmaskinke og parmesan

En skål med saltbakte poteter, tomater og kyllingbryst fylt med parmaskinke og parmesan.

Slik gjør du:

1. Del kyllingbrystene i to på langs, nesten helt igjennom. Del dem slik at du kan brette dem ut, at de henger sammen på den ene siden, slik at de kan fylles og rulles sammen.

2. Legg en skive parmaskinke på hvert kyllingbryst og topp med revet Parmigiano Reggiano, revet sitronskall og litt finhakket timian.

3. Rull kyllingbrystene sammen til rullader og bind dem opp med bomullstråd slik at de holder formen under steking.

4. Bruk kyllingbrystene i smør i stekepanna. Stek dem videre i ovnen på 180 grader til de har en kjernetemperatur på 65 grader. La hvile i 5 minutter før du skjærer i dem.

5. Vend potetene i 2 ss olje og krydre med salt og pepper. Stek potetene i ovnen på 180 grader til de er møre. Dette tar 15-20 minutter, litt avhengig av hvor små poteter du får tak i.

4 porsjoner

porsjoner
4 kyllingbryst med skinn
1 sitron (økologisk)
2 ss frisk timian, finhakket
1 ss smør
600 g perlepoteter (eller andre små poteter)
4 ss rapsolje
32 cherrytomater
salt og pepper

Legg oppskrift i handlevogn