Til toppen
Risotto med Parmigiano Reggiano & kamskjell

Risotto med Parmigiano Reggiano & kamskjell

En god risotto blir bare enda bedre med masse Parmigiano Reggiano, både vendt inn og på toppen.

4 porsjoner

  • 1 l fiskebuljong
  • 1 hvitløkfedd
  • 1 sjalottløk
  • 1 ss olivenolje
  • 2,5 dl risottoris
  • 2 dl hvitvin
  • 1 ss smør
  • 3 dl Parmigiano Reggiano revet

Stekte kamskjell i brunet smør

  • 1 ss olivenolje
  • 12 kamskjell
  • 4 ss smør
  • Parmigiano Reggiano revet til servering

Slik gjør du:

  1. Varm opp buljong og hold ved kokepunktet.
  2. Finhakk hvitløk og sjalottløk og fres i olivenolje i en gryte til mykt, ca. 2 minutter.
  3. Rør inn risen til blank. Hell over hvitvin og kok til nesten fordampet. Spe gradvis med varm kyllingkraft under stadig omrøring. La væsken koke inn mellom hver gang du tilsetter en øse. Kok til all kraften er tilsatt og risen al dente, ca. 15-20 minutter.
  4. Ta gryten av varmen og rør inn smør og revet Parmigiano Reggiano.
  5. Varm olje i en panne og stek kamskjellene raskt på en side på høy varme til gylne, ca. 1 minutt. Snu kamskjellene, tilsett smør og øs over kamskjellene mens de steker seg gylne på undersiden, ca. 1 minutt. Ta kamskjellene ut og la smøret bli gyllent.
  6. Server risotto toppet med kamskjell, brunet smør og ekstra revet Parmigiano Reggiano.


Tips: Server gjerne risottoen med ovnsbakte tomater eller en frisk tomatsalat.

Sorter Navn (a > å)

Montebello 0% hvit matvin 187 ml

Matvin fremstilt av den spanske vin druen Airen. En balansert smak av sødme og syrlighet.
472073

Oscar fiskebuljong 1l

Fiskebuljong med kraftig og rik smak.
451120
Kjølevare

Parmigiano Reggiano stick 12 mnd DOP 125 g

Tradisjonsrik italiensk fastost, perfekt til matlaging og gratinering. Laget på upasteurisert melk og animalsk løpe.
907103

Riso Gallo risottoris carnaroli 1 kg

Risottoris brukes til å lage den italienske tradisjonelle risretten "Risotto". Tilsett kjøtt, fisk eller skalldyr og smakstilsett med ønskede urter, smør og parmesan. Risottoris av type carnaroli blir ofte kalt kongen av risottoris fordi den gir ekstra kremet konsistens og tåler høyere temperatur ved tilberedning.
132282