Til toppen

Ostebord - enkelt og godt!

Enten det er til hjemmekos eller spesielle anledninger, her har du litt inspirasjone til å dekke opp til et deilig ostebord. 


Ostebord som både smaker og imponerer

Her har vi tatt utgangspunkt i ost som en hovedrett, og plukket ut oster fra de ulike ostekategoriene til et variert og spennende ostebord. 

 

Her er en ca beregning mengde ost per person

  • Forrett: 50 - 75 gram.
  • Dessert: 75 - 100 gram
  • Ostebord/ostefat: ca. 200 gram

 

  1. Valdresost 
    En fet gulost med fyldig og rundt smak. Egner seg svært godt til smørbrød, baguetter og sandwicher, og terninger til en salat.
  2. Brie de Paris
    En tradisjonell, fransk brie med en aromatisk mild og fyldig smak! En av Norges mest solgte Brier, og passer perfekt på ostebordet eller til desserter. 
  3. Taleggio
    Smaksrik italiensk rødkittost som er noe søt og fyldig. Sødmen i smaken gjør den til en elegant dessertost og en hjørnestein på ostebordet.
  4. Roquefort Papillon Øko
    En tradisjonell og eksklusiv roquefort. Passer like godt til matlaging som på dessertbordet! Osten smelter i munnen og har en kraftig smak av mugg.
  5. Petit delice cremiers truffe 
    En kremet hvitmuggost med smak av trøffel. Passer til osteanretninger, desserter og lyst brød. 
  6. Stilton
    Stilton er først og fremst en dessertost, men er også velegnet kanapeer, osteanretninger eller i smørbrød. Smaken er fyldig, aromatisk og særegen. Ved temperering blir denne osten så godt som smørbar. 
  7. Fine English klassisk kjeks
    Sprø og lys kjeks til ost med en mørk og nøtteaktig smak. 
  8. Granforno grissini
    Lette og sprø brødstenger fra Italia. Passer til supper, salater, dipp eller som snacks til osten. 
  9. Toast for cheese; dadler, nøtter og gresskar
    Tynn og sprø kjeks som er spesielt god til kremete oster! Med smak av dadler, hasselnøtter og gresskarffrø, har kjeksen en kombinasjon av søtt og salt. 
  10. Gangstad fikenmarmelade 
    Fikenmarmelade som passer utmerket til ost, og denne er spesielt egnet til blåmuggost med sin naturlige og runde smak. 

Her er et forslag på innhold til et ostefat.

 

  • 160 gram Valdresost
  • 160 gram Brie de Paris
  • 200 gram Taleggio
  • 100 gram Roquefort Papillon Øko
  • 160 gram Petit delice cremiers truffe
  • 100 gram Fine English klassisk kjeks
  • 125 gram Granforno grissini
  • 100 gram Toast for cheese; dadler, nøtter og gresskar
  • 100 gram Gangstad fikenmarmelade