Til toppen

Sjokoladekake med salt sjokoladegnache

En nydelig sjokoladekake med olivenolje, nesten som en brownie, glasert med en litt salt sjokoladeganache.

Sjokoladekake med salt sjokoladegnache

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 180 °C (over og undervarme).

 

Sjokoladekake

1. Smelt sjokolade på svak varme over vannbad.

2. Pisk samtidig egg, sukker og olivenolje til en tykk gul eggedosis, i en kjøkkenmaskin (eventuelt med en stavmikser).

3. Skru ned hastigheten til lav, tilsett litt og litt flytende sjokolade. Skrap ned sjokolade som legger seg på kantene. Bland de tørre ingrediensene, sikt over røra og vend forsiktig inn med en slikkepott.

4. Smør en springform (ca. 22 cm) med olivenolje og fordel røra utover. Sett kaka på midterste rille og stek 40-50 min. Test med en kakepinne at det ikke henger deig på den. Avkjøl på rist.

 

Salt sjokoladeganache

1. Kok opp fløte, bland sammen med sjokolade og salt. Rør til alt er oppløst og uten klumper. Server lunken ved siden av kaka eller hell glasuren over kald kake.

Tips:

Server gjerne med litt friske bær, en syrlig bærsorbet eller en frisk Kesam.

1 kake

Sjokoladekake
  • 150 g Hersheys chocolate chips, eller annen mørk sjokolade
  • 1.5 dl Iliada kalamata olivenolje ex. virgin
  • 3 store egg
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ss kakao
  • 0.5 ts salt
  • litt olivenolje til smøring av springform
Sjokoladeganache
  • 150 g Hersheys chocolate chips, eller annen mørk sjokolade
  • 1.25 dl kremfløte
  • 0.5 ts maldonsalt