
Hjemmelaget BBQ-saus med liquid smoke
Lag en smakfull og røykfylt hjemmelaget BBQ-saus med få ingredienser! Denne oppskriften med passata, habanero, brunt sukker og liquid smoke gir deg en perfekt balanse mellom sødme, syre og varme – ideell til grillmat, burgere og pulled pork.
Til hjemmelaget BBQ-saus trenger du:
- 400 g passata
- 1 dl eplesidereddik
- 1 dl mørk sirup eller brunt sukker
- 2 ss El Yucateco Habanero chilisaus
- 2 ss soyasaus
- 2 ts salt
- 1 ts løkpulver
- 1 ts hvitløkspulver
- 1 ts Try Me liquid smoke
Slik gjør du:
- Kombiner alle ingrediensene i en stor kjele og kok opp.
- Reduser varmen og la det småkoke uten lokk i 30 minutter, rør av og til.
- Smak til med salt, sukker, chilisaus og liquid smoke til du har ønsket balanse i sausen. Den skal ha en god balanse mellom søtt og surt og et lite kick av chili og røyksmak.
Tips til grilling av biff med BBQ-saus
Visste du at BBQ-saus skal på mot slutten av stekingen eller grillingen – ikke i starten når du griller biff? Det er fordi BBQ-saus inneholder mye sukker, som lett kan brenne og gi en bitter smak hvis den er på varmen for lenge. Biffen får også en bedre smak hvis den får en god stekeskorpe før du har på sausen.
Slik gjør du det:
- Forbered biffen ved å krydre den med salt, pepper og eventuelt litt olje.
- Stek eller grill biffen på høy varme i ca 1-2 minutter til den har en fin stekeskorpe.
- Pensle BBQ-saus på begge sider og grill videre på middels varme til sausen er karamellisert og biffen har ønsket stekegrad. Ta den av varmen og la den hvile i ca 5 minutter.