Skip to main content
Til toppen
Hjemmelaget BBQ-saus med liquid smoke

Hjemmelaget BBQ-saus med liquid smoke

Lag en smakfull og røykfylt hjemmelaget BBQ-saus med få ingredienser! Denne oppskriften med passata, habanero, brunt sukker og liquid smoke gir deg en perfekt balanse mellom sødme, syre og varme – ideell til grillmat, burgere og pulled pork.

Til hjemmelaget BBQ-saus trenger du: 

  • 400 g passata
  • 1 dl eplesidereddik
  • 1 dl mørk sirup eller brunt sukker
  • 2 ss El Yucateco Habanero chilisaus
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ts salt
  • 1 ts løkpulver
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 ts Try Me liquid smoke

Slik gjør du: 

  1. Kombiner alle ingrediensene i en stor kjele og kok opp.
  2. Reduser varmen og la det småkoke uten lokk i 30 minutter, rør av og til.
  3. Smak til med salt, sukker, chilisaus og liquid smoke til du har ønsket balanse i sausen. Den skal ha en god balanse mellom søtt og surt og et lite kick av chili og røyksmak.
Visning
Martin Pouret eplecidereddik 250 ml

Fransk eplecidereddik fra byen Orleans.

Produktnummer: 410023
Lagerbeholdning:
På lager På lager
78,00
312,00 pr l
Try Me liquid smoke 147 ml

Flytende konsentrert røykekstrakt som gir en forsterket trekull- og grillsmak på alle typer råvarer.

Produktnummer: 380476
Lagerbeholdning:
På lager På lager
56,00
381,02 pr l
El Yucateco Habanero black label reserve 120 ml

Mexicansk sterk hotsauce, for marinering av kjøtt.

Produktnummer: 192410
Lagerbeholdning:
På lager På lager
63,00
525,00 pr l
Mutti passata 400 g

Passerte tomater er en ferdig tomatsaus som kun skal varmes. Passer til mat med kort tilberednings tid, som pasta og lyst kjøtt. Passata er mild og fyldig med en søt smak av tomat.

Produktnummer: 192106
Lagerbeholdning:
På lager På lager
36,00
90,00 pr kg
Saitaku sushi soyasaus 150 ml

Naturlig brygget soya saus, perfekt til sushi. Kraftig og god på smak.

Produktnummer: 800506
Lagerbeholdning:
På lager På lager
48,00
320,00 pr l

Tips til grilling av biff med BBQ-saus

Visste du at BBQ-saus skal på mot slutten av stekingen eller grillingen – ikke i starten når du griller biff? Det er fordi BBQ-saus inneholder mye sukker, som lett kan brenne og gi en bitter smak hvis den er på varmen for lenge. Biffen får også en bedre smak hvis den får en god stekeskorpe før du har på sausen.

Slik gjør du det:

  1. Forbered biffen ved å krydre den med salt, pepper og eventuelt litt olje.
  2. Stek eller grill biffen på høy varme i ca 1-2 minutter til den har en fin stekeskorpe.
  3. Pensle BBQ-saus på begge sider og grill videre på middels varme til sausen er karamellisert og biffen har ønsket stekegrad. Ta den av varmen og la den hvile i ca 5 minutter.
Lenker
Min side