Skip to main content
Til toppen
Andekonfit med trøffelpotetmos og sopp

Andekonfit med trøffelpotetmos og sopp

Klassisk fransk eleganse på tallerkenen! Sprø, saftig andekonfit servert med luftig potetmos med trøffel og smørstekte sopper – en rett som kombinerer rustikk tradisjon med luksus. Perfekt til en middag hvor du vil imponere med ekte franske smaker.

Ingredienser til 4 porsjoner

  • 4 andelår (confit de canard)
  • 1 kg poteter
  • 2,5 dl crème fraîche
  • 50 g trøfler
  • 250 g sopp
  • 1 ss andefett
  • 2 fedd hvitløk, knust
  • 1–2 stilker rosmarin
  • 1 ss smør
  • Salt og pepper

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 °C.
  2. Når du kjøper ferdigkonfitert andelår, ligger de gjerne i sitt eget fett.Fjern litt av fettet, men behold noe for smakens skyld.
  3. Legg lårene med skinnsiden opp i en ildfast form, og tilsett et par knuste hvitløkfedd og litt rosmarin.
  4. Krydre med salt og nykvernet pepper, og stek i 20–25 minutter, til kjøttet er gjennomvarmt.
  5. Ønsker du ekstra sprøtt skinn, avslutt med grillfunksjon i noen minutter til skinnet blir gyllent og sprøtt.
  6. Skyll potetene og kok dem i lettsaltet vann i ca. 25 minutter, til de er møre.
  7. Skrell potetene og press dem gjennom en potetpresse.
  8. Skjær en tredel av trøflene i tynne skiver til pynt, og riv resten fint.
  9. Varm crème fraîchen forsiktig med smør, og rør inn de revne trøflene.
  10. Vend trøffelblandingen inn i de varme potetene til du får en luftig, kremet mos. Smak til med salt.
  11. Stek soppen raskt i en varm panne med en spiseskje andefett til den er gyllen og lett sprø.
  12. Server andelårene med trøffelpotetmos og sopp ved siden av.
  13. Pynt med tynne skiver trøffel før servering.
Visning
Confit de Canard (andelår) 1,24 kg

Konfiterte andelår. Sprøstek lårene i ovnen og server.

Produktnummer: 448030
Lagerbeholdning:
1.442,50 pr kg
Urbani sort vintertrøffel hel 25 g

Sorte eksklusive vintertrøfler (Tuber melanosporum Vitt.).

Produktnummer: 199810
Lagerbeholdning:
31.332,78 pr kg
Lenker
Min side