Andekonfit med trøffelpotetmos og sopp
Klassisk fransk eleganse på tallerkenen! Sprø, saftig andekonfit servert med luftig potetmos med trøffel og smørstekte sopper – en rett som kombinerer rustikk tradisjon med luksus. Perfekt til en middag hvor du vil imponere med ekte franske smaker.
Ingredienser til 4 porsjoner
- 4 andelår (confit de canard)
- 1 kg poteter
- 2,5 dl crème fraîche
- 50 g trøfler
- 250 g sopp
- 1 ss andefett
- 2 fedd hvitløk, knust
- 1–2 stilker rosmarin
- 1 ss smør
- Salt og pepper
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 200 °C.
- Når du kjøper ferdigkonfitert andelår, ligger de gjerne i sitt eget fett.Fjern litt av fettet, men behold noe for smakens skyld.
- Legg lårene med skinnsiden opp i en ildfast form, og tilsett et par knuste hvitløkfedd og litt rosmarin.
- Krydre med salt og nykvernet pepper, og stek i 20–25 minutter, til kjøttet er gjennomvarmt.
- Ønsker du ekstra sprøtt skinn, avslutt med grillfunksjon i noen minutter til skinnet blir gyllent og sprøtt.
- Skyll potetene og kok dem i lettsaltet vann i ca. 25 minutter, til de er møre.
- Skrell potetene og press dem gjennom en potetpresse.
- Skjær en tredel av trøflene i tynne skiver til pynt, og riv resten fint.
- Varm crème fraîchen forsiktig med smør, og rør inn de revne trøflene.
- Vend trøffelblandingen inn i de varme potetene til du får en luftig, kremet mos. Smak til med salt.
- Stek soppen raskt i en varm panne med en spiseskje andefett til den er gyllen og lett sprø.
- Server andelårene med trøffelpotetmos og sopp ved siden av.
- Pynt med tynne skiver trøffel før servering.
