Til toppen

Spicy torskeburger

Spicy torskeburger

Slik gjør du:

1. Chiliaioli: Ha eggeplomme, sennep, hvitløk, chili, ½ ss sitron og en klype salt i en bolle, pisk godt sammen. Hell olivenolje oppi eggeblandingen i en tynn stråle under kraftig visping (her fungerer ballongvisp aller best, evt. kan man bruke en hurtigmikser). Pisk til en fyldig aioli som er glatt og blank. Blir den for tykk tilsett bittelitt vann. Smak til med chili, sitron, salt og pepper.

2. Sursøtagurk: Rør ut sukker, eddik, vann og salt. Skjær agurk i tynne lange skiver med en ostehøvel, vend inn i laken.

3. Del ciabatta i to, stek skjæreflatene gylne i en panne på litt høy varme med olivenolje.

4. Bland sammen hvetemel og paprikapulver. Dryss salt og pepper over torsken på begge sider, vend i melblandingen. Ha godt med olivenolje i en panne på litt sterk varme, stek visken gyllen på begge sider til den flaker seg. Øs over olje av og til for ekstra sprø stekeskorpe.

5. Smør et godt lag med aioli på ciabattabunnene, legg over ruccula, sursøt agurk, nystekt torsk, spirer, rødløk og tilslutt toppen av ciabattaen. Server med Kalamata oliven og gjerne litt ekstra aioli.

Tips:

Prøv deg frem med chili, til den er passe sterk. Evt. kan man blande inn litt Sweet chili sauce for en litt søt aioli. Dersom du ønsker en kremet aioli, visp inn litt kremfløte til ønsket konsistens.

4 porsjoner

  • 4 ciabatta, delt i to
  • 4 torskeloin, uten skinn (ca 600 g)
  • 5 ss hvetemel
  • 2 ts røkt paprika
  • 1 ts salt
  • 1 ts grovkvernet sort pepper
  • litt olivenolje til steking
Chili aioli
  • 2 dl Iliada kalamata olivenolje
  • 1 stor eggeplomme
  • 1 ts Fallot dijon sennep
  • 1 fedd hvitløk, presset
  • 1 ts rød chili, finhakket
  • 1 ss presset sitron
  • litt salt og pepper
Sursøt agurk
  • 1 slangeagurk, i lange tynne skiver
  • 3 ss Martin Pouret hvitvinseddik
  • 3 ss sukker
  • 2 dl vann
  • en klype salt
Til servering
  • 100 g Iliada kalamata oliven u/sten
  • 0.5 pk ruccola
  • 0.5 rødløk
  • litt spirer