Skip to main content
Til toppen
Sandwich med italienske kjøttboller i spicy saus

Rundstykke toppet med italienske kjøttboller, tomat- og chillisaus med oliven som tilbehør.

Sandwich med italienske kjøttboller i spicy saus

En spicy, deilig tvist på sandwichen som vil imponere. 

4 porsjoner

  • 400 g kjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts malt sort pepper
  • 2 ss griljermel
  • 2 fedd hvitløk, finrevet
  • 2 ss basilikum ev bladpersille, grovhakket
  • 0,5 dl kaldt vann
  • 2 egg
  • 50 g parmesan, finrevet
  • 80 g Iliada kalamata oliven, finhakket
  • 2 ss Iliada olivenolje ex virgin Lakonia

Tomat- og chilisaus

  • 2 fedd hvitløk
  • 4 sjalottløk, i tynne skiver
  • 0,5 chili (uten frø), finhakket
  • 3 ss Iliada olivenolje ex virgin Lakonia
  • 400 g Mutti cherrytomater
  • 0,5 ts sort malt pepper
  • smak til med sukker og salt
  • frisk basilikum etter ønske

Til servering

  • 1 hjertesalat
  • 3 ss Iliada olivenolje ex virgin Lakonia
  • 2 ss frisk timian
  • 4 runstykker, delt i to
  • litt ruccola og aioli

Slik gjør du:

Kjøttboller

  1. Rør kjøttdeig og krydder sammen.
  2. Tilsett resten av ingrediensene og bland godt sammen. Spe eventuelt med mer vann.  
  3. Form og stek små kjøttboller (ca. 16 stk) i en panne på sterk varme med litt olivenolje, til de er gjennomstekte.

Tomat og chilisaus

  1. Surr hvitløk, løk og chili i olje på middels sterk varme til det er blankt.
  2. Tilsett resten av ingrediensene til sausen og la det småkoke ca. 5 minutter. Smak til med salt, pepper og sukker.
  3. La kjøttbollene trekke i sausen til de er gjennomvarme. Tilsett frisk basilikum mot slutten av koketiden.
  4. Del rundstykkene i to og stek dem i en varm panne med olivenolje og gjerne litt urter på middels sterk varme, til de er gylne.
  5. Legg salat og kjøttboller med saus på rundstykkebunnen, ha over litt ruccula og et dryss grovkvernet pepper. Legg om ønskelig toppen av rundstykket over. Server gjerne med ekstra oliven og en god aioli til.

 

Tips: Kjøttbollene med saus smaker også utrolig godt til nykokt pasta, servert med nyrevet parmesan og ekstra godt med kalamataoliven.

Visning
Iliada Kalamata oliven skivet 370 g

Ferdig skivet Kalamata oliven som egner seg godt til salater.

Produktnummer: 480559
Lagerbeholdning:
260,00 pr kg
Iliada olivenolje ex virgin Lakonia PGI 500 ml

Extra virgin oliven olje presset av Koroneiki og Manaki oliven. Oljen har en klar gylden farge med smak pepper og avocado.

Produktnummer: 420207
Lagerbeholdning:
298,02 pr l
Mutti cherrytomater 400 g

Solmodne hele cherrytomater i tomatsaus. Passer til kjøttsauser, gryter og pizza. Også perfekt til fisk og kreps, eller for å legge til noe ekstra på foccaciabrødet. Intens og fulle smaken av tomater som modner under middelhavssolen.

Produktnummer: 192132
Lagerbeholdning:
85,00 pr kg
Parmigiano Reggiano revet fersk 12 mnd DOP 60 g

Tradisjonrik italiensk fastost, perfekt til matlaging og gratinering. Laget på upasteurisert melk og animalsk løpe.

Produktnummer: 907570
Lagerbeholdning:
700,00 pr kg
Lenker
Min side