Til toppen

Saint Agur salat med pære og fiken


Saint Agur salat med pære og fiken

En blå skål fylt med blandet salat, Saint Agur, pære, fiken og posjert egg toppet med pekannøtter.

Slik gjør du:

1. Posjer eggene ett av gangen i en gryte med kokende vann tilsatt eddik, og hold dem varme i et kjøkkenhåndkle til servering av salaten. S

2. krell og skjær pærene i kvarte og sauter dem forsiktig i en gryte med smør i ca. 3 minutter. Tilsett honningen og la dem karamellisere lett. 

3. Lag en vinaigrette av resten av honningen i gryten og bland den sammen med rødvinseddik, olje, salt og pepper.

4. Skjær fikenene i båter og Saint Agur i terninger.

5. Rist brødskivene og knekk dem i grove krutonger.

6. Fordel salaten på fire tallerkener og fordel pærer, fikener, Saint Agur og pekannøtter over.

7. Drypp vinaigrette over, topp med et posjert egg på hver tallerken og dryss over krutonger.

4 porsjoner

porsjoner
2 pærer
4 fiken
4 egg
200 g blandet salat
100 g pekannøtter
80 ml solsikkeolje
20 g smør
2 skiver landbrød
salt og pepper

Legg oppskrift i handlevogn