Til toppen

Meksikansk kylling

Meksikansk kylling

Slik gjør du:

1. Forvarm stekeovnen til 220 ˚C, varmluft.

2. Prikk paprikaen med en spiss kniv, legg de på et smurt stekebrett og stek på midterste rille til de er myke. Legg paprikaen i en skål, dekk med plastfolie og avkjøl. Fjern skinnet og frøene, del i strimler.

3. Krydre og brun kyllinglårene i litt olje på sterk varme, legg de over i en ildfast form og stek ferdig i ovnen ved 180 ˚C.

4. Stek løken i litt olje til den er myk. Tilsett så tomatene, vann, kylling fond og sorte bønner. Skru ned varmen og la det småkoke i 5-10 minutter. Ha i paprikastrimlene.

5. Når kyllingen er nesten ferdig, ta formen ut og hell sausen over kyllingen. Sett formen tilbake i ovnen og stek videre til sausen har tyknet litt. Server retten i formen, smuldre over fetaost og pynt med koriander.  

Tips:

Varier gjerne retten med litt hvitløk og chili som du koker med i tomatsausen.

4 porsjoner

  • 0.5 dl Puljonki hønsebuljong
  • 8 kyllinglår med skinn
  • 2 røde snackpaprika
  • 0.5 løk, skivet
  • 1 boks Mutti tomater hakkede
  • 2 dl vann
  • 115 g S&W sorte bønner
  • 40 g Gresk feta ØKO
  • salt og pepper
  • frisk korinader
  • Olje til steking