Til toppen

Matmuffins med Brie de Paris og sprøstekt bacon

Matmuffins med Brie de Paris og sprøstekt bacon

Slik gjør du:

1. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
2. Bland sammen egg, kesam, melk og smeltet smør.
3. Rør inn hvetemel til en jevn deig og tilsett resten av ingrediensene. Bland godt sammen.
4. Fordel røra i muffinsformer (som er satt i muffinsbrett), strø over nigellafrø.
5. Stek muffinsene på midterste rille, ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.
 

Tips:

Her kan man fint bruke andre typer grønnsaker som purre, paprika, stekt sjampinjong eller løk.
Bacon kan erstattes med sprøstekt spekeskinke.
Dersom røra blir for tykk, spe med litt melk.

Ca. 20 små muffins

125 g Brie de Paris
3 egg
2 dl Kesam Original
1 dl melk
100 g smør, smeltet
5 dl Dallari hvetemel tipo – 00
2 ts bakepulver
½ ts salt
150 g bacon, delt i mindre biter og sprøstekt
100 g hermetisk mais
50 g Montanini soltørkede tomater, i små terninger
2 stilker vårløk, i tynne skiver
Muffinsformer og muffinsbrett

Topping:

Mill & Mortar nigellafrø

Sorter Navn (a > å)
Kjølevare

Brie de Paris 250 g

En av Norges mest solgte Brier, perfekt på ostebord eller til desserter.
903208

Dallari hvetemel tipo-00 1 kg

Ekstra finmalt italiensk tipo 00 mel, perfekt til fine bakverk.
130151

Mill & Mortar nigellafrø ØKO 50 g

Kan brukes som krydder, smaksforsterker og tilbehør.
514502

Montanini tomater soltørket 280 g

Soltørket tomater i solsikkeolje, salt og eddik.
192180
Utsolgt
Kjølevare

Pancetta coppata 100 g

Svineside og nakke speket som rull, mildt krydret.
501014
874,97 pr kg