
Nærbilde av to kyllingspyd med grønn chili og urter.
Kyllingspyd med grønn chili
4 porsjoner
Kyllingmiks
- 400 g kyllingkjøttdeig
- 1/2 rødløk
- 1 ss spisskummen
- 1 ss El Yucateco hot saus Habanero grønn
- 2 ss koriander eller persille, finhakket
- 1 ts salt
- litt grovkvernet pepper
- grillpinner/satèsticks til grilling
Marinade
- 3 ss El Yucateco hot saus Habanero grønn
- 1 ss usaltet smør
- 1 ss honning
Slik gjør du:
- Dynk spydene i vann så de ikke tar fyr under grillingen.
- Ha kyllingkjøttdeigen og resten av igrediensene i en stor bolle. Bland godt.
- Vet hendene og ta ca 0,5 dl kyllingmiks og form den til en pølse. Legg grillspydet midt på pølsa og form kyllingdeigen rundt pinnen. Legg alle spydene i fryseren i 20 minutter så de blir litt fastere.
- I mellomtiden kan du lage marinaden. Bland ingrediensene godt og sett til side.
- Forvarm grillen og stek spydene i fem minutter på første side, snu og pensle på marinade og la dem steke i fem minutter til. Snu dem igjen og pensle litt marinade på den andre siden. Fortsett å snu og pensle i tre minutter til.
- Dryss over litt urter og nyt!