Til toppen

Kamskjell med bacon og Saint Agur

 

En luksuriøs forrett som er enkel å lage når du vil skjemme bort og imponere gjestene dine.


Kamskjell med bacon og Saint Agur

Stekt kamskjell surret inn i bacon og dandert på et skjell med gulrotpuré og Saint Agur.

Slik gjør du:

1. Åpne og rengjør kamskjellene hvis du bruker ferske. Legg 8 rene skjell til side til servering. Hvis du bruker frosne kamskjell, så la de tine sakte, mens du tørker godt av overflødig væske. 

2. Skrell og skjær gulrøttene i små biter. Kok dem i 25 minutter i lett saltet vann til de er helt møre. Hell vannet av gulerøttene, tilsett smør og 50 g Saint Agur. Miks til en glatt puré med en stavmikser. 

3. Del baconskivene på langs, og rull dem rundt hvert kamskjell.

4. Kok fløte og 50 g Saint Agur i en liten gryte til en jevn saus. Smak til med salt og pepper.

5. Ha olivenoljen i en stekepanne og stek kamskjellene i 30 sekunder på hver side på kraftig varme.

6. Fordel gulrotpureen i de 8 skjellene eller på små ildfaste tallerkener. Legg 2 kamskjell i hver og fordel resten av Saint Agur i små stykker over retten.

7. Gratiner under grillen i 30 sekunder til osten er smeltet. Garner med en ss. Saint Agur fløtesaus og server.

4 porsjoner

porsjoner
16 stk kamskjell, ferske eller fryste
300 g gulrøtter
50 g smør
8 skiver røkt bacon
1 dl fløte
1 ss olivenolje
salt og pepper

Legg oppskrift i handlevogn