
Tre halve spisskål som er grillet og toppet med dressing av Västerbottensost.
Grillet spisskål med Västerbottensost
Grillet spisskål får nytt liv med nøtteaktig Västerbottensost og frisk urtedressing! En smakfull og enkel rett som passer både som tilbehør og som en lett sommerrett.
4 porsjoner
- 4 stk liten spisskål eller nykål
- Iliada kalamata Olivenolje til pensling
Dressing
- 100 g Västerbottensost, revet
- 2 dl Iliada kalamata olivenolje
- 1 dl mynte, hakket
- 1 ss timian, hakket
- 0,5 dl hasselnøtter eller pinjekjerner, hakket
- Salt og pepper
Slik gjør du:
- Bland sammen alle ingrediensene til dressingen og la den stå og godgjøre seg.
- Kålen deles i 4 på tvers og forvelles et par minutter i kokende lettsaltet vann. Ta opp og legg til tørk.
- Varm opp grillen skikkelig. Pensle litt olje på kålen, legg den på grillen til den har fått skikkelig grillfarge.
- Ta kålen av grillen og legg den på et serveringsfat. Ha over godt med dressing, og ev. ektra salt og pepper.