Til toppen

Grillet fisk med sommersalat

 

Det blir ikke sommer før du legger en hel fisk på grillen, helst selvfisket selvfølgelig! Med sennepsstekte gulrøtter, frisk salat og deilige majoneser, blir dette sommerens høydepunkt.


Grillet fisk med sommersalat

 

Slik gjør du:

Skrap ev. fiskeskinne, skjær noen dype snitt i fisken og gni med olje. Fyll buken med sitrongress i biter, gjerne banket flatt, sitronskiver og urter.

Krydre med salt og pepper og grill på begge sider på varm grill. Grill gjerne noen halve sitroner også.

Vend gulrøttene med Sticky fingers american yellow mustard og grill raskt på grillen eller stek i ovnen på 220 °C i ca. 15 minutter.

Riv issalat i biter, del sukkererter i to og vend sammen. Drypp over sitronsaft og olje og krydre med friske urter, salt og pepper.

Server fisken med sommersalat, grillet lime og Sticky fingers Sriracha Mayo og Sticky fingers truffle mayo.

4 porsjoner

porsjoner
2 hel fisk, f.eks. hestemakrell, makrell, fjellørret eller uer
2 stilker sitrongress
2 sitroner
friske urter
salt og pepper
Sommer salat med sennepsbakte gulrøtter
200 g mini-gulrøtter
200 g sukkererter
1 issalat
2 ss sitronsaft
friske urter
salt og pepper
Til servering

Legg oppskrift i handlevogn