Små fastoster
Vi ønsker å gjøre det enklest mulig for deg å finne frem til dine favoritter! Derfor har vi valgt å dele våre oster inn i små og store oster. Våre små fastoster er mellom ca 90-900 gram, og er tilpasset forbrukerstørrelse. Skal du ha større sammenkomster kan det det være lurt å ta en titt blant de store ostene.
Norsk lagret, halvfast ost laget av pasteurisert geitemelk fra Hallingdal, produsert av Prestholt Geitost i Hol Ysteri. Leirgrøv er lagret mellom 4-9 måneder, har en mild og behagelig smak av geitemelk, hasselnøtter og karamell med en tilnærmet hvit, lys gul ostemasse. Osten har fått flere utmerkelser de siste årene, både nasjonalt og internasjonalt.
Norsk vellagret, halvfast ost laget av pasteurisert stølsmelk av geit fra Hallingdal, produsert av Prestholt Geitost i Hol Ysteri. Leirgrøv av stølsmjølk er lagret fra 12-24 måneder og har en mild og behagelig smak av geit, hasselnøtter, søt karamell og komplimenterende syrlighet. Tilnærmet hvit, lys gul ostemasse med tydelige krystaller, med en myk og kremet konsistens. Osten har fått flere utmerkelser de siste årene, både nasjonalt og internasjonalt.
En smakfull søt og kraftig ekte brunost med smidig konsistens fra Sæterstad gård i Nordland. Passer godt på brødskiven, knekkebrødet eller på vaffelen. Bruk den også til å smaksette en viltsaus eller viltgryte.
Norsk tradisjonsrik brunost støpt i gammeldagse former med akantusmønster fra Heidal Ysteri i Gudbrandsdalen. Formosten er pasteurisert, ystet på ku- og geitemelk og tilsatt fløte. Smaken er mild, søt, rund og fyldig. Heidal sin brunost, eller raudost som de sier i Heidal, er som skapt for den tradisjonsrike norske matpakken. Rør litt brunost inn i havregrøten eller i viltsausen, eller bruk den til is, vafler eller i brøddeigen. Du kan også smøre noen lefser med smør, brunost og sprøstekt spekeskinke, og servere som fingermat i fine ruller.
Norsk tradisjonsrik brunost støpt i gammeldagse former med akantusmønster fra Heidal Ysteri i Gudbrandsdalen. Formosten er pasteurisert, ystet på ku- og geitemelk og tilsatt fløte. Smaken er mild, søt, rund og fyldig. Heidal sin brunost, eller raudost som de sier i Heidal, er som skapt for den tradisjonsrike norske matpakken. Rør litt brunost inn i havregrøten eller i viltsausen, eller bruk den til is, vafler eller i brøddeigen. Du kan også smøre noen lefser med smør, brunost og sprøstekt spekeskinke, og servere som fingermat i fine ruller.
Norsk tradisjonsrik brunost støpt i rund form fra Heidal Ysteri i Gudbrandsdalen. Glattosten er pasteurisert, ystet på ku- og geitemelk, tilsatt fløte og vokset før pakking. Smaken er mild, søt, rund og fyldig. Heidal sin brunost, eller raudost som de sier i Heidal, er som skapt for den tradisjonsrike norske matpakken. Rør litt brunost inn i havregrøten eller i viltsausen, eller bruk den til is, vafler eller i brøddeigen. Du kan også smøre noen lefser med smør, brunost og sprøstekt spekeskinke, og servere som fingermat i fine ruller.
Norsk tradisjonsrik brunost støpt i rund form fra Heidal Ysteri i Gudbrandsdalen. Glattosten er pasteurisert, ystet på ku- og geitemelk, tilsatt fløte og vokset før pakking. Smaken er mild, søt, rund og fyldig. Heidal sin brunost, eller raudost som de sier i Heidal, er som skapt for den tradisjonsrike norske matpakken. Rør litt brunost inn i havregrøten eller i viltsausen, eller bruk den til is, vafler eller i brøddeigen. Du kan også smøre noen lefser med smør, brunost og sprøstekt spekeskinke, og servere som fingermat i fine ruller.
Norsk fastost smaksatt med karve fra Valdresmeieriet, laget på pasteurisert kumelk. Helin™ egner seg svært godt til smørbrød og sandwicher, kan også skjæres i terninger som snacks. Skikkelig god under speilegg på brødskiven og raspet over tacoen. Helin er en fet nøkkelost krydret med spisskarve med fyldig og kraftig smak. Ystet for hånd av helmelk fra utvalgte gårder i Valdres. Helin ble premiert med bronse under World Cheese Awards i 2018.
Norskprodusert fastost smaksatt med brennesle, ystet på pasteurisert kumelk.
Norsk fastost smaksatt med bukkehornkløver fra Valdresmeieriet, laget på pasteurisert kumelk. Bukono egner seg svært godt til smørbrød og sandwicher, kan også skjæres i terninger som snacks. Smelter perfekt i omelett eller på pizza. Prøv den til tapas. Bukono er en fet gulost som gir en fyldig smak som kan minne om nøtter og lønnesirup. Ystet for hånd av helmelk fra utvalgte gårder i Valdres. Bukono ble premiert med bronse under World Cheese Awards i 2018 og 2022, og sølv i 2023.
Naturell, norsk fastost ystet for hånd av pasteurisert kumelk fra utvalgte gårder i Valdres. Valdresost er en fet gulost med fyldig og rund smak som er modnet i minimum 4 måneder. Osten egner seg svært godt til smørbrød, baguetter og sandwicher, eller ternet i en salat. Perfekt på ostefat og til tapas. Valdres Ost fikk bronsemedalje i World Cheese Awards i Wales November 2022.
Prisvinnende, lagret fastost, ystet på stølsmelk fra Valdres. Ystet i sommerhalvåret av stølsmelk fra kyr som går på fjellbeite og modnet i minst 12 måneder. Bufar er en fet gulost med en fyldig, rund smak. Osten har en herlig blanding av salte, søte og nøtteaktige noter med mild melkefriskhet. Bufar egner seg svært godt til smørbrød og sandwicher, kan rives og brukes til gratinering da den har gode smelteegenskaper, eller skjæres i terninger som snacks. Bufar har fått navnet sitt fra en gammel tradisjon der kyrene ble hentet hjem fra stølen på bufardagen. Bufar ble premiert med gull under World Cheese Awards i 2018 og 2022, og fikk 3 stjerner i verdens største matkonkurranse, Great Taste Awards i 2021, der den også ble nominert til Golden Fork.