Til toppen

Ekte Cæsarsalat

Ekte Cæsarsalat serveres med hjemmelaget dressing av eggeplommer, ansjos, sitron og masse Parmigiano Reggiano. Topp med sørdeigskrutonger for ekstra knas.

Ekte Cæsarsalat

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 220 °C. Del surdeigsbrød i terninger, spre utover et stekebrett og vend med olje, salt og pepper. Dryss over revet Parmigiano Reggiano og stek i ovnen til sprø og gylne, ca. 8 minutter.

2. Finhakk eller mos ansjosfiletene. Ha i en bolle med eggeplommer, most hvitløk, sennep, sitronsaft, worshestershiresaus og finrevet Parmigiano Reggiano. Visp godt sammen og pisk inn olivenolje til en kremet dressing. Smak til med pepper og ev. sennep og sitron.

3. Riv salat i biter, finsnitt løk og vend inn i dressingen. Fordel i dype tallerkener og dryss over krutonger og revet Parmigiano Reggiano.

4 små porsjoner

  • 1 romanosalat
  • 1 rødløk
  • 100 g Parmigiano Reggiano 30 mnd
Cæsarsalatdressing
  • 4 ansjosfileter
  • 2 eggeplommer
  • 1 hvitløksfedd, most
  • 1 ts Fallot dijonsennep
  • 8 dråper worchestersaus
  • 1 sitron
  • 2 ss Iliada kalamta olivenolje øko
  • 160 g Parmigiano Reggiano revet 30 mnd
  • salt og nykvernet pepper
Brødkrutonger
  • 4 skiver surdeigsbrød
  • 4 ss Iliada kalamta olivenolje øko
  • 50 g Parmigiano Reggiano revet 30 mnd
  • Salt og nykvernet pepperpepper