Til toppen

Grønnsaker med parmesanaioli

Grønnsaker med parmesanaioli

Slik gjør du:

1. Ha eggeplommer, sitronsaft, sennep og hvitløk i et litermål eller annen høy beholder. Kjør sammen med en stavmikser. Spe med oljen mens du kjører sammen med stavmikseren. Spe med et par spiseskjeer kaldt vann hvis aiolien blir for tykk.

2. Vend inn revet Parmigiano Reggiano og smak til med olje salt og pepper.

3. Server parmesanaiolien med sprø grønnsaker som kveldskos eller som forrett.

1 porsjon

  • 2 eggeplommer
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ts Fallot dijon sennep lys
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 4 dl rapsolje
  • 50 g revet Parmigiano Reggiano fersk revet
  • sprø grønnsaker ( som for eksempel reddik, paprika, sukkererter, brokkoli)