Til toppen

Eggs Benedict med sprø Prosciutto di Parma

Luksuriøs frokost med posjerte egg, hollandaisesaus og sprø parmaskinke.

Eggs Benedict med sprø Prosciutto di Parma

4 porsjoner

  • 4 skiver Prosciutto de Parma
  • 4 skiver brioche brød
Hollandaise
  • 2 ss rapsolje
  • 3 eggeplommer
  • 180 g smør
  • 1 ss kaldt vann
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 ss kaldt smør
  • salt og pepper
  • 1 ss eddik
  • 4 egg
  • 1 avocado
  • Baby leaf salat

Slik gjør du:

1. Forvarm ovnen til 180 grader.

2. Legg skivene med Prosciutto di Parma på bakepapir og stek dem i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter til de er gylne og sprø. Legg skivene med Prosciutto di Parma på kjøkkenpapir slik at de holder seg sprø.

3. Stek brioche-skivene i rapsolje til de er gylne på begge sider. 

4. Smelt 180 g smør i en kjele. Dra kjelen av varmen og la smøret bli lunkent. Ha eggeplommene i en kjele på lav varme sammen med kaldt vann, sitronsaft og litt salt. Pisk kraftig mens sausen står på varmen og begynner å tykne. Spe med det smeltede smøret. Når sausen begynner å bli tykk drar du kjelen av varmen og pisker inn 2 ss kaldt smør for å «stoppe» kokeprosessen. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer sitronsaft.

5. Kok opp en stor kjele med 1 liter vann, 1 ss eddik og litt salt. Knekk et egg oppi en kopp. Lag sirkler i vannet med en skje slik at det blir en «virvelvind» i midten av kjelen. Hell egget i midten av kjelen og la det trekke i 3-4 minutter. Løft egget ut med en hullsleiv og gjenta prosessen til alle fire eggene er posjert.

6. Topp brioche-skivene med skiver av avokado, salat og posjert egg. Topp med hollandaisesausen og sprø Prosciutto di Parma.