Til toppen

Bleu D'Auvergne AOP ca 1,5 kg

Blåmuggost fra det sydlige Frankrike med tradisjoner tilbake til 1845.

Bleu d' Auvergne blir produsert i det sydlige Frankrike i Auvergen, hvor den er blitt fremstilt siden 1845. Bleu d'Auvergne er en blåmuggsost basert på pasteurisert kumelk. Bleu d' Auvergne har en skorpe som har et naturlig skimmelag. Lagringen foregår i fuktige kjellere med utluftning. I løpet av 3 uker utvikler muggsoppen seg og gir osten den blå marmoreringen. Osten fikk AOP-betegnelsen i 1975.
Allergener
Melk
Smak
Ostemassen er halvfast og smidig og har en pen blå marmorering. Skorpen skal være blå og grønn. Den har en fyldig og god smak. Når osten er på topp, blir den litt mer kremete og smørbar i konsistens, og noe kraftigere i smak, og kornete.
Bruksområder
En vellagret Bleu d'Auvergne spises som en avslutning på et godt måltid, servert med litt stangselleri eller mørkt brød. Den gir en fin smak til souffle`, salat, varm pasta, paier, pannekaker og sauser. Bleu d` Auvergne kan også serveres som kanapee til en drink (skal da smøres inn med litt smør).
Spesifikasjoner
Energi (KJ) 1480.000 KJ
Energi (KCal) 354.000
Fett 26.000 g
Mettet fett 20.000
Karbohydrater 1.000 g
Sukkerarter 0.200
Protein 22.000 g
Kostfiber 0.000
Salt 2.500
Gtin D-pak 97026599058716
Opphavssted Frankrike
Drenet vekt 0.000
Bruksområder En vellagret Bleu d'Auvergne spises som en avslutning på et godt måltid, servert med litt stangselleri eller mørkt brød. Den gir en fin smak til souffle`, salat, varm pasta, paier, pannekaker og sauser. Bleu d` Auvergne kan også serveres som kanapee til en drink (skal da smøres inn med litt smør).
Smak Ostemassen er halvfast og smidig og har en pen blå marmorering. Skorpen skal være blå og grønn. Den har en fyldig og god smak. Når osten er på topp, blir den litt mer kremete og smørbar i konsistens, og noe kraftigere i smak, og kornete.
Antall F-pak i D-pak 1
Standard pakningsenhet 1500 Gram
EPD nummer 2551547
Ingredienser Pasteurisert kumelk, salt, animalsk løpe, syrekultur, penicillium roqueforti, surhetsregulerende middel: kalsiumklorid E509.
Sesong Nei
Ku Ja
Sau Nei
Geit Nei
Bøffel Nei
Fast 3
Skarp 4
Fyldig 3
Korsher Nei
Gluten Fri for
Skalldyr Fri for
Egg Fri for
Fisk Fri for
Peanøtter Fri for
Soya Fri for
Melk Ja
Nøtter Fri for
Selleri Fri for
Sennep Fri for
Sesam Fri for
Sulfitt Fri for
Bløtdyr Fri for
Lupiner Fri for
Debio 0
Euroganic 0
Fairtrade 0
Oppbevaring Oppbevares kjølig
Min.temp 2 °C.
Max.temp 8