Til toppen

Roquefort Vernieres AOP 100 g

Produktnummer: 905830-fpak
Lagerbeholdning:

inkl. mva.

444,00 per kg

Delikat Roquefort med fyldig og kraftig smak.

Roquefort kan bare lages i landsbyen Roquefort som ligger i fjellområdet Massif Central i Syd-Frankrike. Etter produksjon, som i dag foregår på moderne meierier, lagres osten i spesielle kalksteinsgrotter som omgir byen. Ostene blir pleiet meget forsiktig, og behandlet med mye håndarbeid. Osten fikk sin AOP-betegnelse i 1925 som den første osten i Frankrike.
Smak
Ostemassen er fuktig og smulete og bør skjæres opp med forvarmet kniv. Vernieres har mye blåmugg i seg. Smaken er kraftig og rik, konsistensen noe kort.
Bruksområder
Roquefort er for mange hedersgjesten på ostebordet/fatet. Naturell legges den på mørkt brød som rug, pumpernickel eller annet brød av surdeig. Den er også god som dessert sammen med tyttebær, rognebær eller solbærsyltetøy. En skikkelig Blue Cheese dressing lages av Roquefort. Osten brukes ofte i sauser og som gratinering, samt fyll i kanapeer. Roquefort passer også veldig godt sammen med pasta eller salat.
Spesifikasjoner
Antall F-pak i D-pak 6
Gtin D-pak 33183870000801
Gtin F-pak 3183870000800
EPD nummer 294843
Pakningsenhet 100 Gram
Drenet vekt 0.000
Varemerke Vernieres Freres
Sesong Nei
Opprinnelsesland Frankrike
Opphavssted Frankrike
Oppbevaring Oppbevares kjølig
Min.temp 2 °C.
Max.temp 6 °C.
Tilleggsinfo framstilt av rå melk.
Energi (KJ) 1470
Energi (KCal) 355
Fett (g) 30
Mettede fettsyrer (g) 20.4
Karbohydrater (g) 0
Sukkerarter (g) 0
Kostfiber (g) 0
Protein (g) 18
Salt (g) 3.5
Bruksområder Roquefort er for mange hedersgjesten på ostebordet/fatet. Naturell legges den på mørkt brød som rug, pumpernickel eller annet brød av surdeig. Den er også god som dessert sammen med tyttebær, rognebær eller solbærsyltetøy. En skikkelig Blue Cheese dressing lages av Roquefort. Osten brukes ofte i sauser og som gratinering, samt fyll i kanapeer. Roquefort passer også veldig godt sammen med pasta eller salat.
Smak Ostemassen er fuktig og smulete og bør skjæres opp med forvarmet kniv. Vernieres har mye blåmugg i seg. Smaken er kraftig og rik, konsistensen noe kort.
Etikett AOP
Ingredienser Upasteurisert fåremelk, salt, animalsk løpe, syrekultur, penicillium roqueforti.
Ku Nei
Sau Ja
Geit Nei
Bøffel Nei
Fasthet 3
Skarphet 5
Fyldighet 5
Gluten Fri for
Bygg Fri for
Havre Fri for
Hvete Fri for
Rug Fri for
Lupiner Fri for
Spelthvete Fri for
Khorasanhvete Fri for
Skalldyr Fri for
Egg Fri for
Fisk Fri for
Peanøtter Fri for
Soya Fri for
Melk Inneholder
Nøtter Fri for
Mandler Fri for
Kasjunøtter Fri for
Paranøtter Fri for
Hasselnøtter Fri for
Macademianøtter Fri for
Pekannøtter Fri for
Pistasienøtter Fri for
Valnøtter Fri for
Selleri Fri for
Sennep Fri for
Sesam Fri for
Sulfitt Fri for
Bløtdyr Fri for
Debio økologisk Nei
EU økologisk Nei
Fairtrade Nei
Kosher Nei
Halal Nei
Egnet for veganere Nei
Egnet for vegetarianere Nei
Pakningsstørrelse 100.0 gram
Hovedbilde
Last ned
Produktark
Last ned
Salgsark
Last ned

Pizzabunn surdeig Prime ø30 cm 230 g x 3 stk

Fersk håndlaget pizzabunn laget av surdeig fra Italia.
935042-fpak

Vivien Paille polenta 500 g

Polenta er en italiensk spesialitet, som kan erstatte poteter og ris.
130111-fpak
 
67,20 per kg

Vivien Paille quinoa 2,5 kg

Quinoa er små frø som har opprinnelse fra Andesfjellene. Brukes på lik linje som couscous, bulgur og ris.
130119-fpak

Vivien Paille linser grønne fra Puy AOP 500 g

Franske grønne linser med opprinnelsesmerking.
130126-fpak
 
130,20 per kg