
Enkel pizzadeig
Dette er oppskriften på pizzadeig er laget av pizzaiolo, Elio Corci, som i flere har bevist med pallplasseringer i pizza-VM at han er i verdenstoppen. Oppskriften gir fire pizzabunner med sprø skorpe som du kan toppe med din favorittopping!
Til fire pizzabunner trenger du
- 750 g pizzamel tipo-00
- 500 g vann
- 24 g fersk gjær
- 1 ss salt
- 3 ss Iliada olivenolje
- Utbakingsmel (semola)
Slik gjør du:
- Hell vannet over i kjøkkenmaskinen og start maskinen på minimum fart. Tilsett gjær og la maskinen gå til gjæren er helt rørt ut.
- Tilsett først 100 gram mel og la maskinen kjøre i ca. 2 minutter. Tilsett salt og 500 gram av melet. La maskinen gå i 5 minutter på minimum fart. Tilsett resten av melet. Når melet er eltet helt inn i deigen tilsettes oljen og maskinen går i 1 minutt til.
- Del deigen i fire, vei de gjerne så de blir helt like, og la de heve i 10 minutter. Kna deigene ut på bakepapir - ikke bruk kjevle!
- Legg på ønsket saus og la dem etterheve i 2 timer.
- Sett ovnen på 240 grader.
- Stek pizzaen i til den tar farge i kantene. Ta den ut, legg på ønsket topping og stek videre til osten er smeltet og bunnen er sprø.