Skip to main content
Til toppen
Panna cotta med sitron og olivenolje

Panna cotta dandert på et fat med olivenolje, pekannøtter og sitronskall.

Panna cotta med sitron og olivenolje

6 porsjoner

  • 4 ss Iliada kalamata olivenolje ØKO
  • 4 plater gelatin
  • 6 dl fløte
  • 1 dl skummet kulturmelk
  • 1.5 dl sukker
  • 1 Vaniljestang tahiti
  • 1 stk skall av sitron
Til servering
  • Iliada kalamata olivenolje
  • sukkerglaserte pekannøtter (ev hasselnøtter)
  • finrevet sitronskall

Slik gjør du:

  1. Bløtlegg gelatin i kaldt vann i 5-10 minutter.
  2. Varm opp fløte, melk, sukker og vaniljestang (splitt den i to og skrap ut frøene, kok med stang og frø) til rett under kokepunktet, rør forsiktig til sukkeret er oppløst.
  3. Tilsett gelatin og rør godt sammen. Avkjøl ett par minutter.
  4. Pisk inn olivenolje og sitronskall. Fordel på 6 små former og sett kjølig minst 4 timer, gjerne natten over.
  5. Server desserten i glassene eller hvelv dem på tallerken. Ha over en liten teskje olivenolje, dryss over pekannøtter og finrevet sitron.


Tips: Ha i varmt vann i en bolle, dypp formene i og snu desserten forsiktig over på en tallerken.

Slik lager du sukkerglaserte pekannøtter: Smelt sukker i en panne på høy varme til det smelter og er gyllent. Vend inn pekannøtter, avkjøl og del i grove biter.

Visning
Iliada Kalamata olivenolje ex virgin PDO ØKO 500ml

En økologisk olivenolje produsert i henhold til internasjonale standarder. Den har en kraftig og frisk smak.

Produktnummer: 420182
Lagerbeholdning:
398,00 pr l
Vaniljestang tahiti 2 stk

Eksklusiv vanilje fra Tahiti.

Produktnummer: 513520
Lagerbeholdning:
41.833,33 pr kg
Lenker
Min side