Ovnsbakt laksehale med parmesan og grønnsaker
4 porsjoner
- 1 bunt aspargesbønner
- 2 stk fennikel
- 8 små poteter
- 700 g laksefilet (du kan også bruke lakseskiver eller en halv laks, gjerne halestykket)
- 100 g pesto
- 2 ss sitron- eller limesaft
- 50 g Parmigiano Reggiano revet
- salt og pepper
Slik gjør du:
- Ha aspargesbønnene, fennikel delt i skiver og poteter delt i små båter i en ildfast form. Vend grønnsakene i litt olje og stek dem 10-15 minutter på 180 grader.
- Ta formen ut av ovnen og legg laksestykket over grønnsakene.
- Bland sammen pesto og sitron- eller limesaft. Ha sausen over fisken og grønnsakene.
- Stek videre i ovnen på 180 grader til fisken er gjennomstekt og grønnsakene er møre. Dette tar ca 10-20 minutter.
- Ta fisken ut av ovnen. Ha alt på et serveringsfat, strø over Parmigiano Reggiano og server.