Til toppen

Kremet tomatsuppe

Kremet tomatsuppe

4 porsjoner

  • 1 ss olivenolje
  • 1 løk, finhakket
  • 1 gulrot, finhakket
  • 2 ts tomatpuré
  • 5 dl kylling- eller grønnsakskraft
  • 1 boks røde linser
  • 2 bokser tomat à 400 g
  • 2-3 dl matfløte
  • salt og pepper
  • fersk basilikum

Slik gjør du:

  1. Finhakk løken og fres den blank i litt olje. Ha i gulrot og stek videre til det har fått litt farge. Ha i tomatpureen og la det surre med et par minutter. Ha over kraften.
  2. Sil bort vannet fra linsene ha dem i gryten sammen med tomatboksene og kok opp. kok videre til gulroten er helt myk.
  3. Kjør alt glatt med med blender eller stavmikser. Ha i fløte til du har ønsket konsistens og smak til med salt og pepper. Pynt med basilikumblader.
Sorter etter: Navn (a > å)

Englert grønnsaksfond 200 ml

Grønnsaksfond som egner seg til ulike typer gryteretter og supper.
451071

Mutti tomatpuré tube 130 g

Italiensk, dobbeltkonsentrert tomatpuré.
192162

Puljonki hønsebuljong 1 l

Hønsebuljong med kraftig og rik smak.
451062