Til toppen
Juletorsk i Prosciutto di Parma

Juletorsk i Prosciutto di Parma

4 porsjoner

  • 600 g torskeloin
  • 8 skiver Parmaskinke
  • 600 g frosne grønne erter
  • 2 dl fløte
  • 800 g mandelpoteter
  • 4 ss smør
  • 4 ts grov sennep

Slik gjør du:

  1. Skjær torsken i porsjonsstykker. Krydre torsken med pepper og pakk hvert fiskestykke inn i Prosciutto di Parma. 
  2. Kok opp ertene i lettsaltet vann. Hell av vannet og ha i fløte og 1 ss smør. Kjør til grov ertepuré med en stavmikser. Smak til med salt og pepper. 
  3. Brun torskestykkene i 1 ss smør til de er gylne på begge sider. Stek torsken videre i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter til den skiver seg når du presser lett på den. 
  4. Skjær potene i 0,5 cm tykke skiver. Stek potetskivene i panna du brunet torsken i til de er møre og gylne. Dette tar ca. 10 minutter.
  5. Server torsken med ertepureen, de stekte potetskivene og sennepen.
Sorter Navn (a > å)

Fallot dijon sennep grov 205 g

Fransk klassisk, grov dijon sennep.
515203
Kjølevare

Parmaskinke 70 g

Italias stolthet. Spekeskinke laget i Parma. Lagret i 14 måneder.
501012