Til toppen

Blings med viltkjøtt og brie

Blings med viltkjøtt og brie

4 porsjoner

  • 400 g reinsdyrfilet
  • 250 g Brie de Paris
  • 150 g småbladet salat
  • 1 hvitløksfedd
  • 2 ss Iliada kalamata olivenolje
  • 1 ss smør
  • salt og pepper
  • 4 skiver godt brød
  • 4 ss Røyland tyttebærsyltetøy

Slik gjør du:

  1. Krydre reinsdyrfilet med salt og pepper og brun raskt i en varm panne med olje. Brun på alle sider, ca. 2-3 minutter til sammen.
  2. Ha i en glatt smør og most hvitløk i pannen, og øs over smeltet smør mens fileten noen minutter til. Reinsdyrfilet skal ha en kjernetemperatur på 58-60 °C, men vil ettersteke noe. La kjøttet hvile i pannen i 15 minutter.
  3. Del brie i skiver og fordel salat og brie på brødskiver. Del kjøttet i tynne skiver, legg på, krydre med salt og pepper og topp med tyttebærsyltetøy.


Tips: Du kan bytte ut reinsdyrfilet med hjort- eller elgkjøtt. Om du ikke har tilgang på viltkjøtt, kan spekeskinke og fenalår også fungere på denne blingsen.

Sorter Navn (a > å)
Kjølevare

Brie de Paris 250 g

En av Norges mest solgte Brier, perfekt på ostebord eller til desserter.
903208

Iliada Kalamata olivenolje ex virg bx PDO 250 ml

Extra virgin oliven olje presset fra Koroneiki oliven. En fruktig olje, med en mild oliven smak.
420205

Røyland tyttebærsyltetøy krydret 160 g

Hjemmelaget syltetøy fra Røyland gård laget av ville tyttebær.
430665