Til toppen
Torta Fritta og Prosciutto di Parma

Torta Fritta og Prosciutto di Parma

4 porsjoner

Torta Fritta
  • 15 g fersk gjær
  • 1 dl H-melk
  • 1,5 dl lunket vann
  • 500 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 100 g meierismør
  • frityrolje
Ramsløkmajones
  • 2 stk eggeplommer
  • 1/2 ts salt
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ts dijon sennep
  • 4 dl solsikkeolje
  • 1 dl grovhakket frisk ramsløk (eller 4 ss ramsløkpuré)
  • 8 skiver Prosciutto di Parma

Slik gjør du:

Torta Fritta

  1. Løs opp gjæren i melk og vann. Kjør sammen med mel, salt og smør med eltekrok i ca. 5 minutter.
  2. La heve til dobbel størrelse. Kjevle ut deigen til en tynn «lefse». Skjær små firkanter med en kniv. 
  3. Varm opp frityroljen til 180 grader. Friter firkantene i oljen og snu dem underveis i friteringen til de er gylne. 

Ramsløkmajones

  1. Ha eggeplommer, salt, sitronsaft og sennep i et litermål. Kjør med en stavmikser og spe med solsikkeolje. Spe eventuelt med en ss kaldt vann hvis majonesen blir for tykk.
  2. Ha i ramsløken og kjør sammen til grønn majones. Smak til med salt og pepper.

Server torta fritta sammen med ramsløkmajones og 8 skiver Prosciutto di Parma. 

Sorter Navn (a > å)

Fallot dijon sennep lys 210 g

Fransk klassisk, lys dijon sennep
515200
Kjølevare

Parmaskinke 70 g

Italias stolthet. Spekeskinke laget i Parma. Lagret i 14 måneder.
501012

Salvadori druekjerneolje 1 l

Druekjerneolje er en lett, luktfri olje laget av druekjerner. Velegnet til fondue og matlaging, da den tåler høy temperatur.
420914