Til toppen

Ovnsbakt brokkoli med oliven - og kaperssalsa

Ovnsbakt brokkoli med oliven - og kaperssalsa

4 porsjoner

  • 1 dl Iliada kalamata olivenolje
  • 1 stor brokkoli
  • 2 fedd hvitløk, i tynne skiver
  • 0.5 sitron, finrevet skall og saft
  • 1 ss pinjekjerner
  • 1 ts Maldonsalt
  • litt nykvernet sort pepper
Oliven- og kaperssalsa
  • 150 g Iliada kalamata oliven u/sten
  • 4 ss Iliada kalamata olivenolje
  • 50 g Iliada kapers
  • 2 ss rødløk, finhakket
  • 1 dl rosiner
  • 30 g ristede pinjekjerner

Slik gjør du:

1. Forvarm stekeovnen til 210 ˚C, over og undervarme. Legg bakepapir på et stekebrett.

2. Rens og vask brokkolien, del den i store litt tynne skiver.   

3. Gni skiver og buketter godt inn med olivenolje, sitron og sitronskall, legg dem på stekebrettet.

4. Dryss over hvitløk, pinjekjerner, salt og pepper.

5. Stek brokkolien på midterste rille i 15-20 minutter, eller til den er al dente. Steketiden vil variere etter tykkelsen på brokkolien og type stekeovn.  

6. Grovhakk ingrediensene til oliven- og kaperssalsa og bland dem sammen. Server salsaen ved siden av brokkolien.

Produkter fra Oluf.no

Bestill produktene du trenger til denne oppskriften på Oluf.no:

Sorter etter: Navn (a > å)

Iliada Kalamata oliven u/sten 370 g

Kalamata oliven uten sten, har en dyp auberginefarge. Perfekt i en frisk gresk salat, eller til tapas.
480558

Iliada Kalamata olivenolje ex virgin PDO ØKO 500ml

En økologisk olivenolje produsert i henhold til internasjonale standarder. Den har en kraftig og frisk smak.
420182

Iliada kapers 100 g

Små aromatiske kapers fra Iliada
401130
470,77 pr kg

Maldonsalt 250 g

Mildt og porøst flaksalt, perfekt til topping.
130100

Mill & Mortar penja pepper 50 g

Sort pepper fra Penja-dalen i Kamerun.
514564